TSE İle Karabük Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Karabük Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TSE Başkanı Sebahittin Korkmaz, kurumun merkez binasındaki törende yaptığı konuşmada, Karabük Üniversitesinin genç bir üniversite olduğunu ve gençliğin dinamizmini kullanarak iyi işler yaptığını söyledi.

Üniversitelerin, bilginin hem aktarıldığı hem de üretildiği kurumlar olduğunu belirten Korkmaz, "Bilginin üretildiği yerde teknolojinin de ortaya çıkması mümkün. Hatta diyebiliriz ki, bilgi üretim yerlerinde sadece teknoloji üretimiyle ilgili düşünceler oluşur." dedi.

Korkmaz, TSE ve Karabük Üniversitesinin standardizasyon konusunda ortak çalışmalar yapabileceğini ifade ederek, özellikle helal gıda alanında referans malzeme üretimlerinin de bu kapsamda değerlendirilebileceğini dile getirdi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da üniversitenin 10 yıllık, genç bir üniversite olmasına karşın birçok alanda rakiplerini geride bıraktığını söyledi.

TSE'nin Türkiye'nin en köklü kurumlarından olduğunu dile getiren Polat, "TSE ile iş birliği yapmak bizim için çok onur verici. İnşallah bu iş birliği çok daha güçlü bir şekilde devam eder." diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalanan protokol, Karabük Üniversitesi öğrencileri ve personelinin değerlendirme ve standardizasyon konularında eğitimiyle taraflar arasında Ar-Ge projelerinde iş birliğini kapsıyor.

Kaynak: AA