'Soğuk Patiler'i Gönüllü Olarak Besliyorlar

Kars'ta, sosyal medyada kurdukları 'Soğuk Patiler Kars' sayfası aracılığıyla buluşan bir grup öğrenci, evlerinde yaptıkları ya da hayvanseverlerden topladıkları mamalarla barınak ve sokaklarda yaşamını sürdüren köpekleri besliyor KAÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Uçar: 'Kerenciler kardeşler sosyal medyada köpekler için 'Soğuk Patiler Kars' diye sayfa açtı. Ben de mesaj attım nasıl yapıyorsunuz diye sordum. Sonra beraber köpekleri beslemeye başladık'

Kars'ta, sosyal medyada kurdukları "Soğuk Patiler Kars" sayfası aracılığıyla bir araya gelen öğrenci grubu, evlerinde yaptıkları mamalarla sokak ve barınakta yaşayan köpekleri besliyor.

Kafkas Üniversitesinde (KAÜ) öğrenim gören Tuğba Kerenciler ile kardeşi Hilal Kerenciler sosyal medya üzerinden "Soğuk Patiler Kars" adında sayfa açarak sokak köpeklerine yardım etmek isteyenleri bir araya getirdi.

Zaman zaman bir araya gelen gönüllü öğrenciler evlerinde hazırladıkları ya da gönüllülerin gönderdiği mamalarla sokak hayvanlarının yardımına koşuyor.

Sokak hayvanlarının yanı sıra barınaklardaki hayvanlara da destek olan öğrenciler, barınaktaki köpeklerin bakımını gönüllü olarak yapıyor.

KAÜ öğrencisi Hilal Kerenciler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ablası Tuğba Kerenciler ve hayvanseverler ile gönüllü olarak hayvanların yardımına koştuklarını söyledi.

Sokak hayvanlarını zaman zaman beslediklerini ifade eden Kerenciler, "İlk olarak ablam ile instegramda hesap açtık. Kendi çapımızda hayvanlar için ufak birşeyler yapmaya başladık ardından hayvanları beslediğimizi gören diğer hayvanseverden destek almaya başladık." dedi.

Kerenciler, kendi imkanlarıyla ve evlerinde mama hazırladıklarını anlatarak, "Okul çevresinde ve sokaklarda gördüğümüz hayvanları, belirli noktalara mama bırakarak besliyoruz. Bugün de hayvan barınağına geldik, mama yaptık, makarna haşladık, durumu kötü olan köpeklerin bakımını yaptık. Sokak köpekleri için hayvanseverelerden destek bekliyoruz." diye konuştu.

Gönüllü öğrencilerden KAÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Medince Uçar da daha önceden sokak köpeklerini yalnız olarak beslediğini ancak Kerenciler kardeşler ile tanışınca bu yardımı birlikte yaptıklarını anlattı.

- "Soğuk Patiler Kars" sayfasında buluştular

Uçar, vatandaşlardan yardım beklediklerini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kerenciler kardeşler sosyal medyada köpekler için 'Soğuk Patiler Kars' diye sayfa açtı. Ben de mesaj attım nasıl yapıyorsunuz diye sordum. Sonra beraber köpekleri beslemeye başladık. Bir kaç kişi mama, et bulyonları, makarna gönderdi. Bunları hazırlayıp hayvan barınağına gittik. Gözleri açılmamış yavrular var ve bunlar hazırladığımız mamaları yemiyor. Yaş mamaya ihtiyacımız var, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz, hayvanseverlerden yardım bekliyoruz."

Yardımseverlerden Sedat Güvercin de sokak köpekleri için ellerinden geleni yapmaya başladıklarını aktararak, hayvanseverlerden gıda ve ilaç desteği istediklerini dile getirdi.
Kaynak: AA