Selçuklu'nun Gençleri Kur'an'la Buluşuyor

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği Kuran’ın Anlamıyla Buluşma Platformu tarafından düzenlenen ve Konya İl Müftülüğü ile Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklenen Selçuklu’nun Gençleri Kuran’la Buluşuyor" projesinin tanıtım programı gerçekleştirildi.

Selçuklu'nun Gençleri Kur'an'la Buluşuyor
Selçuklu Belediyesi, Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ve slayt gösterisiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Selçuklu Belediyesi olarak böyle güzel bir projenin destekçisi olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Ulular, “Bu tür güzel projelerin her fırsatta destekçisi olmaya devam edeceğiz. Bizim dinimiz hiç ölmeyecekmiş gibi dünya için yarın ölecekmiş gibi ahiret için çalışmayı emreder. Siz değerli gençleri bu bilinçle hareket eden gençler olarak görüyor, projenin hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Selçuklu’nun Gençleri Kuran’la Buluşuyor projesinin çıkış noktası ve temel hedefleri konusunda bilgi veren Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Hasan Ahat, "Kur’an’ın Anlamıyla Buluşma Platformu tarafından yapılan anketler ülkemizde kişilerin yüzde 94’ünün evinde Kur’an-ı Kerim olduğunu, yüzde 78’inin evinde meal ve tefsirlerin bulunduğunu, yüzde 37’sinin Arapçasından Kur’an-ı Kerim’i okumayı bildiğini fakat yüzde 5’lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğunu ortaya koymaktadır. Bu anket sonuçlarından yola çıkarak Selçuklu ilçesinde 30 okulumuzda yaklaşık 10 bin öğrenci ve ailesine yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tanıtılması, anlatılması, anlaşılması ve yaşaması konusunda farkındalık oluşturmak ve bu anket verilerini daha da yukarıya çıkarmayı hedefliyoruz" diye konuştu.



"Kur’an’ı öğrenmek Rabbimizle buluşmak demektir"

Selçuklu’nun Gençleri Kur’an’la Buluşuyor mesajının çok güzel ve anlamlı bir mesaj olduğunu ifade eden Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar ise,"Kur’an’la buluşmak demek onu bize gönderen Rabbimiz ile buluşmak demek, O’nun mesajlarını öğrenmek ve O’nun rızasına ulaşmak demektir. Rabbim hepimizi O’nun Rızasına ulaşanlardan ve imtihanı kazananlardan eylesin" ifadelerini kullandı.

Gençlere Kur’an’ı Kerim-i hayat rehberi edinmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Konya İl Müftüsü Ali Akpınar,"Biz istediğimiz kadar okuma oranımızı yüzde 100’lere yaklaştırdık diye okuma bayramları kutlayalım. Kuran’a yabancı olan ve Kuran’a uzak olan, Kuran’la yolları ayrı bir toplumun içersinde yaşıyoruz. Mükellef çağına gelmiş ve akıllı olan her insan suale tabi tutulacak. O sınavın temel sorularından birisi de senin kitabın ne? olacaktır. Adama demezler mi kitabım Kuran diyorsun, Kuran’ı daha yüzünden okumasını bilmiyorsun. Kitabım Kuran diyorsun ama Kuran-ı Kerim baştan sona ne diyor anlamıyla buluşmamışsın. Bu kitap okunmak, anlamak ve yaşamak için indi ama senin hayatına bu Kuran’ın hiçbir ayeti neredeyse yansımamış. Onun için gençler bu programlar sizler için çok önemli fırsatlar sunuyor" şeklinde konuştu.



"Kur’an-ı Kerim hayatı kuran, hayatı inşa eden bir kitaptır"

Günümüz dünyasında Kura’n Kerim-i öğrenmenin çok daha kolay olduğunu ifade eden Akpınar, "Bu işin önemini kavrar, kıymetini bilirseniz bugün size ilkokuldan itibaren ortaokul ve liselerimizde seçmeli ders olarak Kuran eğitimi imkanı sunulmakta. Gençler Kuran okumak sizin zamanınızı bereketlendirecek ve size zihin açıklığı kazandıracaktır. Yine Kuran okumak göz sağlığınıza katkı sağlayacak, sizi stresten, buhrandan ve bir takım psikolojik rahatsızlıklardan uzak tutacak ve Allah’ın izniyle sizi bir takım maddi ve manevi kazalardan, belalardan koruyacaktır. Onun için Kuran’a zaman ayırın ve Kuranla buluşmaya gayret edin. Kuran okuma işi sadece ihtiyarlara ve sadece din görevlilerine bırakılacak bir iş değildir. Kuran’ı Kerim yüce Rabbimizin bütün insanlığa indirildiği, hayatı kuran ve inşa eden bir kitaptır" dedi.

Programın sonunda Konya Ahlak, Kültür ve Çevre Derneği tarafından proje paydaşlarına katkılarından dolayı dikilen fidanların sertifikası takdim etti. Programa, Selçuklu Belediyesi Başkan Vekili Faruk Ulular, Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Hasan Ahat, çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA