Şahinbey Belediyesi'nin Sosyal Tesis Halkası Büyüyor

Şahinbey Belediyesi, daha önce köy olan Karaçomak Mahallesi’ne sosyal tesis inşa ederek vatandaşların hizmetine sundu.

Şahinbey Belediyesi'nin Sosyal Tesis Halkası Büyüyor
Şahinbey Belediyesi tarafından yaptırılan Karaçomak Sosyal Tesisi açılışı Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle sakinlerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış Şehitlerimiz için saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

"Tesis sayımız her geçen gün artıyor"

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, açılan sosyal tesisin vatandaşlar tarafından çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Süremiz kısıtlı, ömür kısa ama yapacak iş çok fazla, bu nedenle gece gündüz demeden gayretle çalışmamız lazım. Vaktimizi boş şeylerle geçirmeyelim. Bu sosyal tesisimizi özellikle hanımlarımız çok iyi değerlendirsinler. Çünkü onların Kuran-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmeleri, çocuklarını da eğitmeleri anlamına geliyor. Böylece bir nesil iyi eğitilmiş oluyor” dedi.

"Çiftçilere tohum müjdesi"

Tahmazoğlu çiftçilere dağıtılacak olan buğday tohumu müjdesi vererek, “Ceylanpınar’dan aldığımız 2 bin ton Ceyhan 99 tohumunu yakında çiftçilerimize dağıtacağız. Sadece bununla da sınırlı kalmayıp, gübre ve hayvan yemi de vereceğiz” şeklinde konuştu.

"Bu dünyada kalıcı eserler bırakalım"

Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, yapılan tesislerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Bu dünyada kim Allah rızası için yaşar saygıda kusur etmezse, mahşer gününde Rabbimizin büyük lütuf ve mükafatlarına mazhar olur. Henüz nefes alıp verebiliyorken, Allah için bir şeyler yapmalıyız. Bize verilen makamlar ve koltuklar birer emanettir ve sorumluluğumuzda çok fazladır. Mahşer gününde sizin bir sorumluluğunuz varsa bizim on sorumluluğumuz var. Bu eseri yapmayı düşünmek, vesile olmak ve öncülüğünü yapıp hayra vesile olmak hayır yapmak gibidir. Başkanımızı tebrik ediyorum. Allah kendisinden razı olsun. Birlikte çalıştığımız 5-6 yıl içerisinde yüzlerce açılışta bir araya geldik. Karaçomak Mahallesi’ne yapılan bu tesiste vatandaşlarımız Kuran-ı Kerim öğrenecekler. Vatandaşlarımızın buraları çok iyi şekilde değerlendirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karaçomak Sosyal Tesis’in açılışı vatandaşlarla birlikte yapıldı.
Kaynak: İHA