Ömer Halisdemir'in Vurduğu Semih Kaya'ya Bağlı Askerlerin Davasına Ak Partililer De Müdahil Olacak

Astsubay Ömer Halisdemir’in silahla vurarak öldürdüğü Tuğgeneral Semih Kaya’ya bağlı Şırnak’ın Silopi ilçesinde konuşlu Özel Kuvvetler Harekat Üssü’nde yaşananlara ilişkin davaya Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ak Partililer de müdahil olacak.

Ömer Halisdemir'in Vurduğu Semih Kaya'ya Bağlı Askerlerin Davasına Ak Partililer De Müdahil Olacak
Ak Parti İl Başkanı Mehmet Eyup Özkeçeci, parti avukatları ve partililer, sabah erken saatlerde Gaziantep 10. Ağır ceza Mahkemesinde yoğun güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirilen dava için Gaziantep adliyesine geldi. Burada açıklama yapan Başkan Özkeçeci, parti yönetimi ve üyelerinden oluşan bir grup tarafından davanın takip edileceğini söyleyerek, “Bugün burada Şırnak merkezli Güneydoğu’da ki hainlerin yargılanması burada başlayacak. Biz Yüce Türk adaletine güveniyoruz. Gerekenleri yapacak, hainler hak ettiği cezayı illa alacaktır. Davalara müdahil olmayacağız. Yalnızca gözlemciyiz. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız’ın bize verdiği talimatla buradayız. Gözleyeceğiz, davaların takipçisi olacağız. 80 milyon adına biz buradayız. İl teşkilatı olarak görevlendirdiğimiz arkadaşlar, davaların seyrini izleyecek. O gece 250 şehidimiz var, kanları yerde kalmayacak. Bu bayrak asla inmeyecek. Hainler mutlaka hak ettiği cezayı alacaklar” dedi.

Parti avukatları ise aralarında generaller, pilotlar, albay ve yüzbaşıların da yer aldığı 17 sanığın bulunduğu davaya müdahil olacaklarını açıkladı.

Kaynak: İHA