Olympos Teleferik 9 Ayda 200 Bin Kişiyi Zirveye Taşıdı

Olympos Teleferik Genel Müdürü Gümrükçü: 'Yerli ve yabancı misafirlerimiz teleferikle yolculuk yapmaktan büyük keyif alıyor. Bu yıl 9 ayda 200 bin misafiri 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine taşıdık. Bu sayı hem Antalya hem de Kemer'e büyük katkı sağladı'

YUNUS İÇEN - Antalya'nın Kemer ilçesinde bulunan Olympos Teleferik ile bu yılın 9 ayında, yaklaşık 200 bin kişi Tahtalı Dağı'nın zirvesine taşındı.

Tekirova Mahallesi'nde yer alan ve yapımı 3 yılda tamamlanan teleferik, yaklaşık 12 dakika süren keyifli bir yolcululuğun ardından misafirlerini 2 bin 365 metre yüksekliğindeki Tahtalı Dağı zirvesine ulaştırıyor.

İsviçreli mühendisler tarafından tasarlanan ve yaklaşık 40 milyon avroya mal olan teleferik ile yolculuk yapan yerli ve yabancı turistler, yolculuk sırasında Phaselis ve Olympos Antik Kenti ile Antalya ve Kemer'in manzarasını da izleme imkanı buluyor. Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise ikinci en uzun teleferiği olma özelliğini taşıyan teleferik denize yakın bir bölgede olmasıyla da dikkati çekiyor.

Olympos Teleferik Genel Müdürü Haydar Gümrükçü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yılda yaklaşık 1 milyon misafiri Tahtalı Dağı'nın zirvesine taşıdıklarını söyledi.

Gümrükçü, geçen seneye oranla bu yıl daha fazla ziyaretçiyi ağırladıklarını kaydetti.

- En fazla Rus turistler ziyaret etti

Gümrükçü, her yıl teleferiği ziyaret edenlerin sayısında artış gözlemlediklerini belirterek, "Yerli ve yabancı misafirlerimiz teleferikle yolculuk yapmaktan büyük keyif alıyor. Bu yılın 9 ayında yaklaşık 200 bin misafiri 2 bin 365 metre yükseklikteki Tahtalı Dağı'nın zirvesine taşıdık. Bu sayı hem Antalya hem de Kemer'e büyük katkı sağladı." dedi.

Yıl sonuna kadar sayının 225 bine ulaşmasını hedeflediklerini ifade eden Gümrükçü, "Bu sayıyı gelecek yıl daha yukarı çıkarmayı hedefliyoruz. Bu sene Orta Avrupalı misafir açığını, Rus, Ukrayna, Arap ve Türk misafirlerle kapattık. 200 bin misafirin büyük çoğunluğunu ise Ruslar oluşturdu." diye konuştu.

Gümrükçü, teleferiğin, görenleri şaşırtan manzaraları misafirlerinin beğenisine sunduğuna işaret etti. Turistlerin tarihle doğanın iç içe olduğu manzaralarla karşılaşmayı beklemediğini anlatan Gümrükçü, gördükleri karşısında şaşırdıklarını ve mutlu olduklarını kaydetti.

Zirvede çeşitli aktivitelerin yapıldığına değinen Gümrükçü, "Uluslararası etkinlikleri zirveye taşıyoruz. Özellikle Red Bull Sea To Sky Enduro Motosiklet Yarışları var. Yarışların dağ etabı burada sona eriyor. Böyle bir aktiviteye ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. Bunun dışında uluslararası bisiklet yarışları, maraton koşuları da oluyor. Bunlar ülke tanıtımına ve Antalya turizmine büyük katkı sunuyor. Müthiş bir reklam oluyor." dedi.
Kaynak: AA