Öğrenciler Girimci Oldu

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde üniversite öğrencileri kahve ve pamuk şeker satarak girişimci oldular.

Öğrenciler Girimci Oldu
Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek yüksek Okulu öğrencileri ‘Girişimcilik’ Projesi kapsamında kentin farklı noktalarında stantlar kurarak satış yaptı. Bilgisayar Programcılığı 2. Sınıf öğrencileri ’Aktif ve Modern Pazarlama Topluluğu’ gurubu Öğretim Görevlisi Ali Serkan Bilgiç’in Girişimcilik dersi kapsamında ilçede stant kurarak Osmanlı kahvesi ve pamuk şekeri sattı. Öğrenciler Osmanlı kahvesi ve pamuk şekeri satarak para kazanmayı, işletmeyi geliştirmeyi ve çeşitlilik sağlamayı öğreniyor.

Öğrenciler ders ile birlikte memur olmadan para kazanmayı öğrendiklerini belirterek, girişimcilik ile ilgili bilgi edindiklerini söyledi.



Öğrencilerden Baran Kaçar yaptığı açıklamada, “Hocamız projeyi verdikten sonra arkadaşlarımız ile neler satacağımız ve nasıl satacağımız konusunda yaptığımız oylamada en çok kahve ve pamuk şekeri oy aldı. Arkadaşlarımız ile ne kadar para gerektiği konusunda konuştuk ve herkes eşit miktarda para yatırdı. İlk başta kahveyi paket olarak satmaya başladık. Paket kahvede kar marjı düşük olunca kahveyi bardak bardak satmaya başlayınca kar marjı yükseldi. Arkadaşlarımızın öz güveni arttı ve kar marjı gelişti. Yeni satış teknikleri ve yeni fikirler denemeye başladık” dedi.

Selinay Oğul ise, “Bizler Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri olarak girişimcilik dersinde başlattığımız ürün satışı ile ilgili olan projemiz ilçemizde oldukça ses getirdi. Kahve satışı ile başlattığımız proje ile müşteriye doğrudan ulaşma kar ve zarar hesaplamayı girişimciliği ve insanlarla yüz yüze iletişim kurmayı ve ilçemizde gerçekleştirdiğimiz saha çalışması ile okuduğumuz ilçenin insanlarını daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Amaç burada kahve veya başka bir şey satıp kar elde etmek değil ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş ve ahlaklı iş gücünün neler yapabileceğini halkımıza göstermektir. Ayrıca projemizin devam edeceği ve ilçe halkımızın bizlere göstermiş olduğu desteği mutluluk ve gururla karşıladığımızı bilmenizi isterim. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi memur değil girişimci olun” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA