MUKYAD Başkanı Özün'den Birlik Çağrısı

Almanya’da faaliyet yürüten Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği (MUKYAD) Başkanı Remzi Özün, Avrupa’dan Türkiye’ye bakış açısını değerlendirerek, “Türkiye’nin barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu konuda ise siyasetçilere büyük görevler düşüyor” dedi.

MUKYAD Başkanı Özün'den Birlik Çağrısı
İki aylık ziyaret için Türkiye’ye gelen MUKYAD Başkanı Remzi Özün, Avrupa’nın Türkiye’ye bakış açısını değerlendirerek, Türkiye’ye yatırım yapmak isteyen gurbetçilerin tereddüt yaşadığını ve yatırımlarını ertelediğini iddia etti. İki aya yakın Türkiye’de kaldığını ve herkesin gergin ve saldırgan olduğunu ifade eden Özün, “Kimse kimseye güvenmiyor veya güvenmek istemiyor. Köylüsü, işçisi, eğitmeni, düşünürü, siyasileri, kısacası kadını, erkeği kimse kimseye itibar etmiyor ve gergin olmayan biri yok. Bunlara ben de dahil. Bu ne kötü bir psikoloji Allah’ım sen yardım et. Ne gülüyoruz ne de ağlayabiliyoruz, kin ve nefretle yatıp kalkıyoruz. Ne oldu böyle bize? Anlamış değilim. Bir referandum herkesi gerdi. Bölgeyi gerdi. Saldıran saldırana. Dört kadim halkın yaptığına bakın. Farsı, Arap’ı, Türk’ü, Kürt’ü, tarih boyunca gelecek nesillere bıraktıkları nedir? Çözümsüzlük, anlaşmazlık, kin ve nefret, etnik mezhepsel sorunlar. Allah aşkına bir düşünün; bu kavgalarınızın neticesi sorunu değil mi? Emperyalist güçler hem inancımızı gasp etti, hem de topraklarımızı. İnanın bu toprakların bağrında nasıl Allah’a hesap vereceğiz korkusu içerisindeyim. Gelecek nesil bu topraklarda kendisinin efendisi olmayacaklar. Efendileri emperyalist güçler olacaktır. Şu yaptıklarımıza bir bakın. Araba kızarım, Pers’ler yani Fars’lar dostum. Türk’e kızarım, Kürt’ler dostum. Kürde kızarım, herkes dostum. Düşman bildiklerim, bu nasıl bir yaklaşım? Egemen güçler günü birlik düşünmediği gibi günü birlik hareket etmez. Diplomasi dilini iyi kullanır. Bizleri kullandığı gibi İnan’ın Ortadoğu’da yanlış politikalar halkı gerdi, hem de çok gerdi” dedi.



"Avrupa’dan Türkiye’ye yatırım yapmaya cesaret edemiyoruz"

Avrupalı insanların televizyon kanalarına baktığında Türkiye’ye yatırım yapmaktan korktuklarını söyleyen Özün, “Çünkü kestiremiyoruz ülke nereye gidiyor? Geleceğimizi Ortadoğu’da emperyalistlerin ellerinde görüyoruz. Bugün Irak’la, İran’la Kürt’lere saldırmak politikası Türkiye’mizin çıkarına mı? Asla değil. Yarın Bağdat’ın rotası Tahran’dır. Rahata kavuştu mu petrol, Kerkük İran’ın bir eyaleti olur. İnanın bir sene sonra bugünkü politikamızı, nefretimizi Haşdi güçlerine ve İran’a, Irak’a kusacağız. Türkiye Kürtleri kaybetmemeli. Barış ve kardeşlik tohumları ekmeliyiz. Bizler dayı yeğeniz, amca, dede, nineyiz. Bu korkular neden? Her halk gibi Kürtler de bir dünya halkıdır. Her şeyden önce Türklerle bin yıldır kardeştirler. Ama bugün bu durum hepimizi üzüyor. Bakıyoruz Irak İran’la Kürtlere karşı bir olup zafer naraları atacağımıza, Kürtleri kazanalım. Yanımıza çekelim politikası hakim olmalı. Yoksa egemen ve emperyalist güçlerin çıkarına hizmettir bu zafer naraları. Irak’ı kuran İngilizler, Suriye’yi kuran Fransızlar değil mi? Cetvelle paylaşan onlar değil mi? İnanın ekilen bu düşmanlık, siyasilerin tarafından gün gelir bizleri de cetvelle tekrar bölerler. Ülkemiz Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Şii’si bir bütün olmalı ve çözümler üretmeli. Barış diyoruz, Avrupa’dan kardeşlik diyoruz, çözüm diyoruz. Savaşlarda değil, çıkarlarımız kardeşlik ve tahammüldedir” ifadelerini kullandı.

"Barış barış barış diyoruz"

Ülkenin barışa, dostluğa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunun altını çizen Özün, “Tekrar diyorum, ülkemizin barışa, huzura, kardeşliğe ihtiyacı vardır. Bu konuda ise siyasetçilere büyük görevler düşüyor. Allah, Muhammed aşkına sevgi ekelim. Bizler kardeşiz. Bu gidişat iyi değil. Öyle algı oluştu ki, herkes herkese düşman. Başta Cumhurbaşkanımıza büyük görevler düşüyor. Etrafındakiler bütün yükü ona yüklüyor, çözüm üretemiyorlar. Bunu da haksızlık olarak görüyoruz. İsteğimiz derhal barış sürecinin hayata geçmesi, toplumun rahatlamasıdır. Barış barış barış diyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA