Mühendis Adayları Sebze Yetiştiriciliğini Yerinde Öğreniyor

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencileri, sebze yetiştiriciliği ve ıslahını uygulamalı eğitimler ile öğreniyor.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, öğrenciler sebze yetiştiriciliği dersi kapsamında Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Halil Demir rehberliğinde, Süral Su Topraksız Tarım İşletmeleri ve Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) teknik inceleme ve uygulama gezisi yaptılar.

Önce topraksız tarım işletmesini gezen öğrencilere, üretimin aşamaları ayrıntılı gösterilerek topraksız tarımın her aşamasının önemli olduğu, üretim aşamasında yapılacak bir hatanın ciddi verim ve gelir kaybına sebebiyet verdiği belirtildi.

Topraksız tarım işletmesinden sonra BATEM'e geçen öğrenciler, sebze ıslahı konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Teknik gezide öğrencilere ayrıca çiçek tipleri gösterilerek tozlama uygulaması da yaptırıldı.

Bahçe Bitkileri Bölümü öğrencilerinin sektörel olarak Türkiye'nin en şanslı bölgesinde eğitim aldığını söyleyen Dr. Halil Demir, "Bölümümüze gelen öğrencilerin ve tarım sektörünün bizden beklentileri çok yüksek. Sektör iyi yetişmiş ziraat mühendislerini bekliyor. Bizler de teorik derslerin yanında bizzat uygulamalar yaptırarak bu açıdan elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA