Milletvekilleri Pektaş Ve Akgül Yatırımları Değerlendirdi

AK Parti Gümüşhane milletvekilleri Cihan Pektaş ve Hacı Osman Akgül, milletvekili seçilmelerinin ardından geçen 2 yıl boyunca kentte yapılan hizmetleri değerlendirdi.

Gümüşhane Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, AK Parti'nin verdiği her sözü yerine getirdiği için her geçen gün milletin alaka, teveccüh ve tercihine mazhar olduğunu söyledi.

Gümüşhane'nin kamu yatırımlarından büyük oranda pay aldığını ifade eden Pektaş, "Gümüşhane, AK Parti hükümetleri döneminde 9,1 milyar lira yatırım aldı. Yatırımlar da Türkiye’de nüfusa bölününce Gümüşhane açık ara birinci sırada." dedi.

Kentte yürütülen bölünmüş yol, çevre yolu, tüneller, havaalanı, tarımsal yatırımlar, sulama, dere ıslahı, baraj, orman, turizm projeleri ve yatırımlara değinen Pektaş, şunları söyledi:

"Gümüşhane’nin modern şehir haline gelmesi için olması gereken projeleri yapıyoruz. Bunlar öyle kolay olacak işler değil. Sadece içme suyu 200 milyon lira. Ciddi projeler. Helali hoş olsun. Hemşehrilerimize herşeyin en güzel yakışır. Biz bu hizmetleri daha da artırarak devam ettireceğiz. Yokların şehriydi Gümüşhane. Şu anda hepsini mantar gibi görmeye başladık. Bir taraftan merkezi hükümetimiz, bir taraftan belediyelerimiz, bir taraftan da özel idaremizin hizmetleriyle çok güzel bir noktaya geldik."

-"Gümüşhane'nin geleceği parlak"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül de şehre yapılabilecek hizmetin en iyisini yapmaya gayret ettiklerini ifade etti.

Medeniyetin en önemli göstergelerinin su ve yol olduğunu dile getiren Akgül, şunları kaydetti:

"Bir kente o kentin kadim medeniyetini çağrıştıracak bir eser oluşturmak zorundasınız. Gümüşhane çok tahribat görmüş bir kentimiz. Gümüşhane’nin bir kimlik sahibi olduğunu eski fotoğraflarda görüyorsunuz. Şu an kimlik sahibi bir kent değil. Bir kentin planlamasında o kentin kendine özgü kimliğini vermek zorundasınız. Biz Gümüşhane’yi el birliğiyle, ortak aklı oluşturarak ve Gümüşhane kimliğini hepimizin kabul edeceği bir kimliğe kavuşturarak yapacağız. Gümüşhane'nin turizm, tarım, ulaşım açısından geleceğinin çok parlak olduğunu düşünüyorum."

Milletvekillerinin, değerlendirmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlamasıyla son bulan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse de katıldı.

Kaynak: AA