Medyada Çocuğu Çocuklar Yorumladı

Kırıkkale’de düzenlenen münazara etkinliğinde medyada çocuğa şiddetin gösterilmesi şekillerini bakım altındaki çocuklar gruplar oluşturarak tartıştı.

Medyada Çocuğu Çocuklar Yorumladı
Kırıkkale Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen münazara etkinliğinde müdürlük tarafından bakım altında olan çocuklar gruplar oluşturarak yarıştı. Çocukların öz güven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilmek ve empati kurmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte jüri üyeliğini, Kırıkkale Üniversitesinden Doç. Dr. Mehmet Katrancı, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Şube Müdürü Gülnihan Akyürek, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Gülhanım Gül yaptı. "Demir" ve "Ateş" olarak iki grup oluşturan çocuklar “Medyada çocuğa şiddetin sıklıkla gösterilmesi olumlu mudur, olumlu değil midir?” konusu üzerine fikirlerini sundular. Münazara başarılı bulunan ekibe Konya gezisi hediye edildi.

Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Yakup Yeşilırmak münazaranın insanın toplum içinde kendini ifade edebilmesine, fikirlerini rahatça dile getirebilmesine olanak sağladığını belirterek bunları ifade ederken karşıt görüşlere de saygılı olunması gerektiği üzerinde durdu.
Kaynak: İHA