Kendilerini Polis Ve Savcı Olarak Tanıtan 5 Dolandırıcı Yakalandı

İçel’in Bozyazı ilçesinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak telefon dolandırıcılığı yapan 5 kişi, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, ağustos ayı içerisinde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan şahıslar, yazı geçirmek için Tersakan yaylasına çıkan bir devlet kurumundan emekli bayan E.B.’yi telefonla arayarak, kızının terör örgütü ile bağlantılı olduğunu söyleyerek korkutup, bu durumdan kurtulması için yardımcı olacaklarını söyleyip para istedi. E.B., kendisinin Bozyazı’ya uzak bir yaylada oturduğunu, taleplerini hemen karşılama imkanı olmadığını, akşam olduğunu, bankadan para çekemeyeceğini, yanında ise para olmadığını, Bozyazı’daki evinde bir miktar para ve altın olduğunu söylemesi üzerine, dolandırıcılar kendisini almak için bir taksi göndereceklerini, taksiye binerek gelmesini ve kimseye bir şey söylememesini, aksi takdirde kızının bu işten kurtulamayacağını söyledi.

Bunun üzerine yaylaya gönderilen taksiye binerek Bozyazı’ya gelen E.B., Beyreli Mahallesi’nde bulunan evine geldi. E.B. evde bulunan bir kısmı nakit bir kısmı altın olmak üzere yaklaşık 130 bin lirayı alarak kendisini PTT önünde bekleyen şahsa teslim etti. E.B., dolandırıldığını anlayınca durumu hemen polise haber verdi.

Bozyazı İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, kamera kayıtlarından dolandırıcıların bindiği aracı tespit etti. E.B.’den aldıkları dolandırıcıların telefon numarasını da teknik takibe alan polis yaptığı başarılı çalışma sonucunda yaklaşık 2 ay sonra dolandırıcıların Şanlıurfa Akçakale ilçesinde olduğunu tespit etti. Durumun Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildirilmesi üzerine polis tarafından yapılan operasyon sonucu Y.A., H.A., A.A., H.B. ve E.K. yakalanarak gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden H.B. tutuklandı.
Kaynak: İHA