Kansere Yenik Düşen Minik Duru, Şapkası Ve Bebeğiyle Uğurlandı

Çorum’da bir süredir kanser hastalığı ile mücadele eden 11 yaşındaki Duru Apraş, Antalya’da tedavi gördüğü hastane hayatını kaybetti.

Kansere Yenik Düşen Minik Duru, Şapkası Ve Bebeğiyle Uğurlandı
Bahçelievler Ortaokulu 5’inci sınıf öğrencisi olan Duru Apraş’a, geçtiğimiz yıl lenfoma kanseri teşhisi konulmuştu. Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi görmeye başlayan Apraş, hastalığının ilerlemesi üzerine önce Ankara’ya daha sonra ise Antalya’ya sevk edilmişti.

Ankara’da tedavi gördüğü sırada başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü yıldızı Robin Van Persie, Beşiktaşlı futbolcu Cenk Tosun, ünlü sunucu Acun Ilıcalı gibi siyaset ve sanat dünyasının ünlü isimler Duru Apraş’a destek mesajları göndermişlerdi. Tedavisi nedeniyle hastaneden ayrılamayan Duru Apraş, bu süreçte kendi imkanlarıyla süs ve hediyelik eşyalar yapmaya başladı.

Bunun duyulması üzerine Türkiye’nin ünlü isimleri Duru’nun kendi tasarladığı kitap ayracı, süs eşyalarını almak için sıraya girerken, yayınladıkları videolarla destek olarak moral vermişlerdi.

Dünyaca ünlü Brezilyalı top model Adriana Lima ile yaşadığı aşkla gündeme gelen yazar Metin Hara da, minik Duru’yu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ederek, tedavi sürecinde kana ihtiyaç duyulan Duru için kan bağışında da bulunarak örnek bir davranışa imza attı. Çocuk yaşta kansere yenik düşen Duru’dan geriye tedavi sürecinde hastane odasından paylaştığı görüntüler ve fotoğraflar kaldı. Verdiği yaşam mücadelesi ile çevresine örnek olan Duru’yu popçu Aleyna Tilki de hastanede ziyaret edip “Cevapsız Çınlama” şarkısına birlikte söylemişti.

Kırmızı şapkası ve bebeğiyle son yolculuğuna uğurlandı

Minik Duru için Ulu Cami’de cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, ailesi, yakınları, okul arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Gözyaşlarının sel olduğu cenazede Duru’nun ailesinin ayakta zor durduğu gözlendi.

Tabutunun üzerine yanından ayırmadığı kırmızı şapkası ve bebeği konulan Duru, ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ulu Mezarlık’ta toprağa verildi.

Kaynak: İHA