İzmir'e Dünya Kentleri Zirvesi'nden Davet

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2018 yılında Singapur’da yapılacak Dünya Kentleri Zirvesi’ne davet edildi. Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret eden Singapur’un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, "Fitch’in verdiği en yüksek kredi notuna sahip İzmir’i Singapur’da tanıtmanın vakti geldi" diye konuştu.

İzmir'e Dünya Kentleri Zirvesi'nden Davet
Singapur’un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, ülkesinin İzmir Fahri Konsolosu Murat Özyeğin’le birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Başkan Aziz Kocaoğlu, fahri konsolosluk görevine yeni atanan Özyeğin’in son derece iyi bir tercih olduğunu belirterek, ilişkilerin gelişmesi adına önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

2004 yılından itibaren yerel yönetimlerde yeni bir pencere açtıklarını dile getiren Başkan Kocaoğlu, "Biz kendimizi şehrin kalkınmasından da sorumlu hissediyoruz. Bu anlamda Sayın Murat Özyeğin’den de alacağımız öneriler olacaktır" dedi.



Dünya Kentleri Zirvesi

Büyükelçi A. Selverajah ise Singapur’un güçlü olduğu enerji ve petrokimya gibi sektörlerde, İzmir’in de ön plana çıkmasının önemli bir avantaj olduğunu dile getirerek, "Hatta bu alanlardaki ilişki potansiyelimiz İstanbul’dan bile güçlü" şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından verilen "en yüksek not" seviyesine ulaşmasının kendilerini çok etkilediğini belirten Büyükelçi A. Selverajah, "Artık İzmir’i Singapur’da tanıtmanın vakti geldi" diyerek Başkan Aziz Kocaoğlu’nu 2018 yılının Temmuz ayında Singapur’da yapılacak Dünya Kentleri Zirvesi’ne davet etti.

Programının uygun olması halinde böyle önemli bir organizasyonda yer almaktan gurur duyacağını ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ise "Tarım ve sanayi kenti olmasının yanı sıra turizm ve hizmet sektöründe de önemli bir potansiyele sahibiz. Fuar İzmir’le birlikte fuarcılık altyapımızı tamamladık, Çeşme ve Doğanbey’de iki büyük termal tesis kurarak sağlık turizmi alanında da önemli bir adım atmış olacağız. Singapurlu yatırımcılar İzmir’de turizm ve hizmet sektörlerine yönelebilirler" dedi.

Kaynak: İHA