İzmir'deki Bar Kavgası Davası

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, barda çıkan ve 4 kişinin öldüğü kavga ile ilgili davaya devam edildi.

İzmir'deki Bar Kavgası Davası
2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikincisi duruşmasına tutuklu sanıklar İbrahim K., Cem E., sanık Cem E.’nin avukatları Gökhan Oğuz, Umut Köroğlu, sanık İbrahim K.’nın avukatı, olayda hayatını kaybedenlerin yakınları ve avukatları katıldı.

Firari sanık Ali E.’nin yakalandığı görülürken duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS (Sesli ve Görüntülü Bilişim) ile katıldı.

Heyet değişikliği nedeniyle mahkeme başkanı önceki zabıtları okudu. Tutuklu sanık Ali E., avukatının dosyayı yeni aldığını, avukatı ile birlikte gelecek dosya savunma yapacağını söyledi.

Geçen celse savunmasını yapmayan tutuklu sanık Cem E., savunmasını yaptı. Sanık Cem E. olay günü 15.00 sıralarında polis memuru olan arkadaşı Mustafa İnal’ın kendini 9 defa aradığını buluşmak istediğini söylediğini, kendisinin de misafirleri olduğunu yemeğe gideceğini, gelmesi söylediğini belirtti.

Mustafa İnal beraberindeki arkadaşı ile yemek yedikleri mekana gittiklerini belirten sanık Cem E., ’’Mustafa arkadaşı Sedat’ın sesinin güzel olduğunu burada söyleme imkanın olu olmadığını söyledi.

Mekanın sahibi Günay Kılıç’ı tanıyorduk. konuştuk birlikte. Günay kabul etti. Arkadaşı Sedat geldi, şarkı söyledi.

Bu arada ismini sonradan öğrendiğim Halil Kaya yanındakilerle bizim masamızın yanındalardı, hareketlilik vardı. Sahneye solist çıktı. Bir Karadeniz müziği isteğinde bulundum. Şarkı bittikten sonra müzisyenlere bir şişe viski ikram ettim. Benden sonra Halil Kaya istekte bulundu. 5 şampanya şişesi ikram etti müzisyenlere. Daha sonra elinde viski şişesiyle bizim masaya geldi. Kadehi uzatarak ’Siz şerefsizlere içelim’ dedi.

Daha sonra ’Siz kimsiniz lan şerefsiz, benim olduğum yerde şarkı istersiniz’ dedi.

Mekanın güvenlik görevlisi Halil’i kaldırmak istedi. Halil de sinkaf ederek güvenliği itti. Halil’in masada herkes ayağa kalkmış bize bakıyordu’’ dedi.

Halil Kaya’nın ayağa kalkıp kafanıza sıkarım diyerek belinden silahını çıkardığını ileri süren Cem E., Halil’in elinden tutup belindeki silahı çıkarıp Halil’in ayağına bir el ateş ettiğini ancak isabet edip etmediğini bilmediğini söyledi.

Halil’in sürekli ateş ettiğini, Halil’i engellemeye çalıştığını belirten sanık Cem E., ’’Halil çok kuvvetliydi, bedenen de benden kalıplıydı. Halil ayrıca çok sarhoştu. Üzerime atlamıştı. Kendi hareketlerini de kontrol edemiyordu. Ben onu engelledikten sonra ateş etmeye çalıştım. Ben ayağa kalktığımda Halil vurulmuştu. Ben Halil’den başkasına ateş etmedim. Bana ateş eden var mıydı görmedim. Keşke böyle bir şey yaşanmasaydı’’ dedi.



İleri bir tarihe ertelendi

Tanık olarak dinlenen N.M.C, ’’Olaydan bir kaç saat önce Halil Kaya yanında 2 erkek, 2 bayanla işlettiğim meyhaneye geldiler. 2 şişe rakı içtiler. Benim işletmeme geldiklerinde de alkollülerdi. Hesap öderken olay çıkardılar. Bende alkollü oldukları ve olay çıkmaması için hesabı düşük aldım. Benden sonra olayın yaşandığı mekana geçince işletmemi kapattıktan sonra yan komşum işyeri sahibi Günay Kılıç’a gidip, Halil Kaya’nın alkollü olduklarını, olay çıkarabileceklerini söyledim. Yaklaşık bir buçuk saat sonra ben dışardayken silah sesleri geldi. Olay bittikten sonra içeri girip yaralıları ambulansa taşıdık’’ dedi.

Sanık ve sanık avukatları tahliye taleplerinde bulundu. Mahkeme heyeti kısa bir aradan sonra sanıklar Engin H. hakkındaki yakalama emrinin beklenmesine, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devam edilmesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

20 Kasım 2016’da, Karşıyaka Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki bir barda çıkan kavgada Cem E. isimli şahıs, üzerindeki tabancayı çekerek ateşledi. Olayda Halil Kaya olay yerinde hayatını kaybederken ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılan barın sahibi Günay Kaya, Sinem Alptuğ, polis memuru Mustafa İnal hayatını kaybetmişti. Olayda yaralanan İbrahim K. tedavisinin ardından, Cem E. Gürcistan’a kaçmak isterken yakalanarak tutuklandı. Polis, Cem E’nin arkadaşı Engin H’yi halen arıyor.
Kaynak: İHA