Isparta'da Cumhuriyet Davetli Karma Sergisi Açıldı

Isparta'da Cumhuriyet Davetli Karma Sergisi'nin açılışı yapıldı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tekstil ve El Sanatları Tasarım Araştırma Uygulama Merkezi tarafından İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonunda açılan sergide, çeşitli sanat dallarından 94 eser beğeniye sunuldu.

SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Genç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sergide sadece bir disiplin üzerinde yoğunlaşmadıklarını ve farklı sanat dallarında eserlere yer verdiklerini belirtti.

Sergide, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 94. yılı dolayısıyla 94 sanatçının 94 eserinin yer aldığına işaret eden Genç, şunları kaydetti:

"Türkye'nin farklı yerlerinden 15 üniversiteden değişik sanatçılar katıldı. Sergide resim, geleneksel Türk sanatları, grafik, fotoğraf, seramik, heykel gibi disiplinlerden çalışmalar bulunuyor. Burada Isparta dokuma ustalarının eserleri de var. Kendilerinin bu yöreyle ilgili yaptıkları el dokumalar, Ataürk portresi, Gençliğe Hitabe ve İstiklal Marşımızın yaklaşık 4 parçalık kolleksiyonunu da sergiye dahil ettik. Hem akademi hem de esnafın çalışmalarını burada görmeniz mümkün."

Sergi, 6 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA