Heathrow Havalimanı'nda Güvenlik Skandalı

İngiltere’nin bulunan Heatrow Havalimanında Kraliçe II. Elizabeth’e ait önemli güvenlik bilgilerinin yer aldığı USB bellek bulundu.

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Heatrow Havalimanında içinde haritalar olan 76 dosya, video ve dokümanların yer aldığı USB bellek bulunduğu ve belleğin içinde herhangi bir şifreleme bulunmadığı bildirildi.

USB belleğin havalimanında bir adam tarafından bulunduğu ve yetkililere teslim edildiği belirtildi. USB belleğin içindeki belgelerde, Kraliçe’nin Heatrow Havalimanına gelirken hangi yolları kullandığı ve onu korumak için ne tür önlemlerin alındığına dair bilgiler içerdiği ifade edildi. Diskin içinde üst düzey hükümet yetkilileri için havalimanında alınan güvenlik önlemleri, sivil polislerin kullandığı dahil olmak üzere yasak bölgelere girişte gerekli kimlik tipleri, terör saldırılarına karşı düzenlenmiş devriye ve nöbet çizelgeleri, güvenlik kameralarının konumları, tehlike anında kullanılan gizli tünel ve geçitlerin haritaları ile radar sisteminin teknik özelliklerinin de bulunduğu belirtildi.
Kaynak: İHA