HDP Grup Başkanvekili Yıldırım Açıklaması

'Bugüne kadar İşsizlik Fonu için 116 milyar lira kesinti yapıldı. Bundan emekçiye şimdiye kadar harcanan miktar ne kadar? Sadece 11 milyar lira. Yani yüzde 10'undan daha azı amacı için harcanmış, yüzde 90'ından fazlası ise amacı dışında tutulmuş'

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, bugüne kadar İşsizlik Fonu için 116 milyar lira kesinti yapıldığını belirterek, "Bundan emekçiye şimdiye kadar harcanan miktar ne kadar? Sadece 11 milyar lira. Yani yüzde 10'undan daha azı amacı için harcanmış, yüzde 90'ından fazlası ise amacı dışında tutulmuş." dedi.

Yıldırım, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'deki toplumsal sorunların giderek arttığını ve bunların çözümüne dönük bir şeylerin yapılmadığını savundu.

Melih Gökçek'in, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa etmesine değinen Yıldırım, "Olan bir istifa değildir, siyasi darbeyle görevden almadır. Nasıl bir siyasi darbe? Aynen partimizin bileşeni olan DBP'li belediyelere dönük kayyumlar atanması marifetiyle yürütülen siyasi darbe gibidir." iddiasında bulundu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının, bazı sosyal medya hesaplarındaki terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'a yönelik haberlere ilişkin yaptığı açıklamanın, "ciddiyetten uzak" olduğunu savunan Yıldırım, "6 yıldır kendi il sınırlarına bağlı olan bir cezaevine ziyaretlerde 'koster bozuk', 'hava muhalefeti' gibi sebeplere inanmamızı bekleyen başsavcılık, sosyal medya paylaşımıyla ilgili yaptığı açıklamaya da inanmamızı bekliyor." diye konuştu.

Büyükada'daki toplantıya ilişkin davadan çıkan tahliye kararlarının sevindirici olduğunu dile getiren Yıldırım, Büyükada tutuklamaları ile ilgili bazı gazetelerin manşetlerini gösterdi.

Yıldırım, "Haysiyet cellatlığı ile karakterleri, onurları yerle bir edilen insanlar ne oldu da bırakıldı? Bırakılmaları doğru olandı. Yanlış olan bu manşetlerdi. İktidar sıkıştı, dövizin tansiyonu arttı, dış borçla ilgili kontrol edilemez noktalara doğru ülke ekonomide sarsılmaya başladı, Avrupa Birliği ile ilişkiler bitme noktasına geldi ve kendisine nefes borusu açmak için haksızca pazarlık konusu haline getirdiği hak savunucularını tahliye ettiler. Uğradıkları hukuksuzluktan dolayı kendilerine geçmiş olsun diyorum." ifadesini kullandı.

Ahmet Yıldırım, bütçe görüşmelerinin devam ettiğini, bütçenin toplamının 2017 yılına göre yüzde 16, savunmaya ayrılan payın ise iki kat arttığını söyledi. Yıldırım, "Bugüne kadar İşsizlik Fonu için 116 milyar lira kesinti yapıldı. Bundan emekçiye şimdiye kadar harcanan miktar ne kadar? Sadece 11 milyar lira. Yani yüzde 10'undan daha azı amacı için harcanmış, yüzde 90'ından fazlası ise amacı dışında tutulmuş. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.
Kaynak: AA