Hakkari Eğitim Bir-Sen'in Performans Açıklaması

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şube Başkanı Sefer Özatak, öğretmen performans değerlendirme sisteminin, öğretmenin itibar ve kariyerini zedeleyeceğini iddia etti.

Memur-Sen Şubesi'nde basın açıklaması yapan Özatak, yeni sınav ve öğretmen performans değerlendirme sistemlerini facia olarak göründüğünü öne sürdü.

Belli bir grubu seçen ve yerleştiren değil, tüm öğrencileri hayata hazırlayan bir sistemkurulması gerektiğini savunan Özatak, şunları ifade etti:

"Kaldırılacak sistemin eksikliklerinin ne olduğunu paylaşmadan, yerine getirilecek olanı kararlaştırıp olgunlaştırmadan, tüm bunları yaparken de paydaşlarla tartışıp istişare etmeden kurulan sınav sistemlerinin birçok sıkıntıyı da beraber getirdiği tecrübelerle bilinmektedir. Yeni sınav ve yerleştirme sistemi tasarlanırken, öğrencileri okul dışı kaynaklara mecbur bırakmayacak, öğrenci başarısının okullarda heterojen olarak dağılacağı yani hem genel liselerin hem de meslek liselerinin başarılı öğrencilere sahip olabileceği bir sistem amaçlanmalıdır. Bu şekilde değişik meslek liselerinden, imam hatip liselerinden ve muhtelif mahalle liselerinden başarılı olan öğrencilerin gelecek kaygısı çekmeyeceği, çalışan ve başarılı olan herkesin emeğinin karşılığını alabileceği engelsiz, geçişli esnek modeller üzerinde durulmalıdır."

Kaynak: AA