Gazze'de Filistinli Tutuklulara Destek Gösterisi

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara destek için Gazze'de gösteri düzenlendi.

Gazze'deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde bir araya gelen göstericiler, İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin serbest bırakılması için uluslararası insan hakları kuruluşlarından destek istedi.

Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi (FDHKC) Siyasi Büro Üyesi Talal Ebu Zarife, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail Hapishaneler İdaresi'nin Filistinli tutuklulara yönelik tecrit ve hareket kısıtlaması gibi uygulamalarına son vermesini istiyoruz. Filistinli tutuklulara karşı baskıcı adımlar atan hapishane idaresi, idari tutukluluk durumunun kaldırılması taleplerini reddettiği gibi kış aylarının yaklaştığı şu günlerde tutuklulara kışlık giysi gönderilmesine de izin vermiyor." dedi.

Ebu Zarife, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına da "Filistinli tutuklulara karşı uygulanan ihlallerin son bulması için İsrail'e baskı yapmaları" çağrısında bulundu.

Filistin makamlarının resmi verilerine göre, İsrail hapishanelerinde 481'i işgal altındaki Doğu Kudüs'ten olmak üzere, 12'si milletvekili, 450'si idari tutuklu, 62'si kadın, 300'ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA