Emniyet Müdürü Alper Açıklaması 'Kimse Bize Rol Biçmesin'

Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper yeni atanan öğretmenlere yönelik yaptığı konuşmada, “Bazı ülkeler bizlere kendi biçtikleri elbiseyi giydirmek istiyor. Bize kimse rol ve elbise biçmesin” dedi.

Emniyet Müdürü Alper Açıklaması 'Kimse Bize Rol Biçmesin'
Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün "Gençlik Sizin Eseriniz" Projesi kapsamında yeni atanan öğretmenlere terör örgütleri ile ilgili seminer verildi.

Bir otelin salonunda gerçekleşen programda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlisi Mulla Karakuş tarafından, terör örgütleri PKK/KCK, DAEŞ, DHKP-C, FETO/PDY ile ilgili bilgiler verdi.

Programda konuşan Emniyet Müdürü Metin Alper, öğretmenlere ülkemizin kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunarak, dış güçlerin ülkemiz üzerine oyunlar oynadığına dikkat çekti.

Metin Alper, “Siz değerli öğretmenlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrencilerinize devleti tanıtın. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devleti var olduğu müddetçe huzurdayız. Allah muhafaza ülkemize bir şey olduğu anda, bizde Suriye, Irak, Afganistan’ın içinde olduğu durum tezahür edebilir. Bizim var gücümüzle tek yumruk olarak birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.

Bölgemizde uygulanan plan şimdinin planı değil. Osmanlı döneminden beri Arap yarımadasında söz sahibi olmak isteyen ülkeler kendine göre planlarını yaptılar. Kendi biçtikleri elbiseyi bize giydirmeye çalışıyorlar. Bizlerde yazdıkları oyunu bize oynatmaya çalışıyorlar. Ancak biz bunu müsaade etmiyoruz. Bizler kendi oyunumuzu yazıp kendimizin aktörü olacağız. Kimse bize elbise veya rol biçmeye kalkmasın. Terör örgütlerinin tamamında hepsinin arkasında mutlak suretle sermaye vardır. Bu sermaye güçleri kazanmak için terör sürekli destekler. Bizimde çocuklarımızın bu terör örgütlerinin eline düşmemesi için güvenlik güçlerinin yanı sıra siz öğretmenlere de büyük görev düşmektedir” dedi.

Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Zeynal Özçakmakçı ise yaptığı konuşmada, “Devletini ve milletini seven sayan, milli ve maneviyi değerlere önem veren, öğrenci yetiştirmenin gayretinde olunuz. Yetiştirdiğimiz çocuklar sizlerden çok güzel şeyler beklerler. Her dersin başında bu ülkenin milli değerlerine önem veren sözleri söylemekten çekinmeyin” dedi.

Kaynak: İHA