Ekonomili Öğrencilerden Lösemiye Farkındalık Kampanyası

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı öğrencileri, 2-8 Kasım tarihleri arasındaki “Lösemi Farkındalık Haftası” kapsamında toplumda lösemiye dikkat çekmek amacıyla “Maskeme Değil, Gözlerime Bak” adıyla kampanya başlattı. Öğrenciler, maskelere gökyüzü, deniz, balıklar, yıldızlar çizdi, kendilerini fotoğraflayıp sosyal medyada paylaştı.

Ekonomili Öğrencilerden Lösemiye Farkındalık Kampanyası
İEÜ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı Öğretim Görevlisi Ezgi Oral, löseminin bulaşıcı bir hastalık olmadığını, hastaların maskeleri, etraflarından mikrop almamak ve korunmak için kullandığını belirterek, “Araştırmalara göre çocukluk çağındaki kanser vakalarının yüzde 35’ini lösemi oluşturuyor. Türkiye’de de her yıl 16 yaşın altında bin 200 ile bin 500 arasındaki çocuğa lösemi tanısı konuluyor. Lösemi her yaşta görülebilmektedir. Bunun yanı sıra bilinmesi gereken lösemi çaresi olmayan bir durum değil, aksine iyi bir tedavi ve moral desteği ile yüzde 85’lere varan oranda iyileşme sağlanabilen bir hastalıktır” dedi.



Hasta çocuklara destek

Hastalık tanısının en çok 2 ile 5 yaşları arasında konulduğunu aktaran Oral, bu yaşların çocukların en çok hareket isteklerinin ve oyun ihtiyaçlarının yaşandığı dönem olduğunu söyledi.

Bu dönemde her türlü desteğin bu aşamayı rahat geçirmelerine yardımcı olacağını vurgulayan Oral, öğrencileriyle bu hastalığa dikkat çekmek amacıyla farkındalık oluşturmak istediklerini vurguladı.
Kaynak: İHA