Dünya Engelliler Vakfı'ndan, Başkan Yılmazer'e Ziyaret

Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk ve heyeti, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’i ziyaret etti.

Dünya Engelliler Vakfı'ndan, Başkan Yılmazer'e Ziyaret
Sapanca Belediyesi ile Dünya Engelliler Vakfı’nın gelecekteki projelerde iş birliği yapması için ön görüşmelerin yapıldığı ziyarette Vakıf Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk vakfın yapılanması hakkında bilgiler vererek, “Engelli haklarının öncelikli sorununun erişilebilirlik olduğunu bilerek çalışmalarımızı başlattık. Bu bağlamda evrensel standartlar kılavuzunu oluşturduk. Burada yapılacak öncelikli çalışmalar mimari açıdan, şehir planlaması yönünden, istatistiki bilgiler ve değerlendirmeler, sosyolojik yaklaşımlar bakımından küçük bir stratejik eylem planını belirlemek istiyoruz” dedi.

Dünya Engelliler Vakfı’nın çalışmaları ile ilgili daha yakından bilgi sahibi olma fırsatı yakaladığı için teşekkür ederek konuşmasına başlayan Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer ise, “Engelsiz yaşama hizmet, adına uygun kayda değer birçok projeler içerisindeyiz. Sapanca Belediyesi olarak eğitimde, sporda ve sosyal hayata dâhil olma noktasında erişilebilirlik konusunun engellilerin hayata aktif katılmalarının sağlanmasının yönünde bir çok engel olduğunu bilerek hareket etmekte ve binalarımızı, birimlerimizi bu farkındalık çerçevesinde tasarlama gayreti içindeyiz” diye konuştu.

Başkan Yılmazer, ziyaret ve yaşadıkları tecrübelerini farkındalık oluşturarak kendisine aktardıkları bilgiler için, Dünya Engelliler Vakfı Başkan Yardımcısı Necdet Öztürk’e teşekkürlerini sundu.
Kaynak: İHA