Didim EKK 500 Bin TL'ya Kadar Kredi Verebilecek

Didim Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, kooperatif olarak bir ortağına işletme ve yatırım kredileri toplamı olmak 500 bin TL’ye kadar kredi verebilecek konuma geldiklerini müjdeledi.

Didim EKK 500 Bin TL'ya Kadar Kredi Verebilecek
Didim EKK Başkanı Ali İhsan Kubaliç Didim Esnaf ve sanatkarına kredi limiti konusunda yeni bir hizmet sunduklarını söyledi.

Kubaliç Hükümetin, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Halkbank Genel Müdürlüğü, Merkez Birliği, Bölge Birlikleri ve Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin vermiş olduğu mücadeleler ve titiz çalışmaları neticesinde kredi limitlerini arttırdıklarını belirtti.

Kubaliç açıklamasında “Başbakanımız Binali Yıldırım’ın bizzat verdiği müjde ve 23 Ekim 2017 tarihli Halkbank Genel Mektubu ile bildirildiği üzere, 1. Risk grubunda yer alan Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin, azami 150 bin TL. olan şahıs üst limiti 200 bin TL. ye çıkarılmıştır.Bildiğiniz üzere Kooperatifimiz de, ülkemizin Esnaf Kefalet Kooperatifleri sınıflandırmasında, 1 risk grubunda yer almaktadır. Bu hususta başarı çizgisini korumaya devam etmiş ve siz değerli esnaf ve sanatkar arkadaşlarımıza Hazine Destekli, yıllık %5 faiz oranıyla 200 bin TL. şahıs üst limitli İşletme Kredisi kullandırmaya hak kazanmıştır. Bu kadar da değil. En az bir yıllık faaliyet süresini tamamlayan esnaflarımıza, 500 bin TL’ye kadar, aylık veya üçer aylık dönemlerle geri ödenmek üzere 120 ay vadeli işyeri edinme , 60 ay vadeli ise sıfır km araç kredisi (anahtar teslim fiyatına) tahsis edebileceğiz. Ancak 200 bin TL. İşletme Kredisi kullanmış olan bir ortağımız, 300 bin TL tutarına kadar işyeri edinme veya sıfır km araç kredisi kullanabilecektir. Yani, Kooperatifimizden kredi kullanan bir ortağımızın, işletme + yatırım kredileri toplamı 500 bin TL yi geçmeyecektir. Verebilecek olduğumuz hizmetler yeterli mi, tabii ki değil ancak elimizden geldiğince esnafımızın finansman ihtiyacını karşılamaya çalışıyoruz. Bu hususta en büyük pay sahibi, hiç şüphesiz ki bizlere ‘Başarılı Kooperatif ‘olma sıfatını kazandıran, kredi taksitlerini zamanında ödeyerek hassasiyet gösteren ortaklarımızdır. Kendilerine teşekkürlerimizi sunar ve böylesi duyarlı bir esnaf sanatkar kitlesine hizmet etmekten onur duyarız” dedi.

Kaynak: İHA