Denizli Büyükşehir 141'İnci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Denizli’de 1876 yılında kurulan belediye teşkilatının 141’inci yıldönümü törenle kutlandı.

Denizli Büyükşehir 141'İnci Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
Denizli’de 1876 yılından bu yana hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediye teşkilatının 141’inci yıldönümü eski belediye başkanlarının katılımıyla törenle kutlandı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önceki dönem Belediye Başkanı Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu ve Ali Aygören, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, davetliler ve belediye çalışanları katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk koyulmasıyla başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Şu an hayatta olan önceki dönem belediye başkanlarından Ali Dartanel, Hasan Gönüllü, Ziya Tıkıroğlu, Ali Marım, Ali Aygören ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’ye teşekkür etti. Başkan Zolan, "Belediyemizin kuruluşunun 141’ inci yılında yine burada sapasağlam ayakta ve yine Denizlimize hizmet etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Geleneksel olarak önceki dönem belediye başkanlarımızla beraber kuruluş yıldönümümüzde yine bir aradayız. Ben tüm emek verenlere tüm çalışanlarıma ve bizlere bu yetkiyi veren, çalışmalarımızdan dolayı sabır gösteren vatandaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Zolan ve protokol üyeleri daha sonra Turan Bahadır Sergi Salonu’nda önceki dönem belediye başkanlarından Hasan Gönüllü’nün, Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle hazırladığı, “Denizli’de dünden bugüne kentleşme” adlı fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Program, Başkan Osman Zolan ve beraberindekilerin ebediyete intikal etmiş belediye başkanlarına yaptıkları mezar ziyaretiyle devam etti.
Kaynak: İHA