Cumhuriyetin Kuruluşu Yemekle Kutlandı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Nazilli Şubesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yıldönümü nedeniyle geleneksel hale getirdiği kutlamalarına bir yenisini daha ekledi. Büyük ilgi gören kutlama yemeğinde yediden 70’e herkes Aydın Zeybeği oynadı.

Cumhuriyetin Kuruluşu Yemekle Kutlandı
Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi’nin ev sahipliğinde Nazilli Belediyesi Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinde verilen yemeğe CHP Nazilli İlçe Başkanı Ali Deveci ve Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, CHP’li Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları, iş ve siyaset dünyasının tanınmış isimleri, eski yöneticiler, dernek bünyesindeki THM ve TSM Koro Üyeleri, Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şubesi üyeleri, eşleri, çocukları ve yurt dışından gelen Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları katıldı.

“Cumhuriyet’in bekçileri, Türk Gençliğidir”

Yemekte bir konuşma yapan Atatürkçü Düşünce Derneği Nazilli Şube Başkanı Umur Tarakçı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerindeki gibi Türkiye Cumhuriyetinin ilelebet yaşayacağını ifade ederek, “Cumhuriyet kısaca, devletin bizzat cumhur tarafından ya da cumhurun seçtiği vekiller aracılığı ile yönetilmesidir. Cumhuriyet’in olmazsa olmazı ise demokrasidir. Demokrasinin hayata geçmesi çok zor olmuştur. Hatta hayata geçirilmeye çalışılırken Atatürk’e suikast girişimi ile yapılmıştır. Son zamanda ise iktidar tek başına anayasa değişikliğine giderek demokrasi anlayışını kendi güdümüne sokmuştur. İç ve dış politikalarımızın da durumu açıktır. Ama bizler için demokrasi bir amaç değil araçtır. Şu an yaşamakta olduğumuz olumsuz gelişmeler bizleri asla yıldırmayacak, moral bozukluğuna uğratmayacaktır. Rehberimiz Atatürk’ün ilke ve devrimleri, güvencemiz ile gücümüz Cumhuriyet’in bekçileri Türk Gençliğidir” dedi.

Yediden 70’e herkes Aydın Zeybeği ile coştu

Umur Tarakçı’nın konuşmasının ardından davete katılan yaklaşık bin kişi canlı müzik eşliğinde özellikle Aydın yöresine özgü Aydın Zeybeği ve Ege Türküleri ile geç saatlere kadar eğlendi. Yediden yetmişe herkesin pistte hünerlerini sergilediği geceye efe gösterileri de renk kattı.
Kaynak: İHA