Cumhuriyet Sevgisi Foça'da Yürekleri Isıttı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 94. Yıldönümü kutlamaları kapsamında Foça Belediyesi’nce düzenlenen Fener Alayı ve Özgür Kıyat konseri yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Cumhuriyet Sevgisi Foça'da Yürekleri Isıttı
Her yaştan çok sayıda vatandaşın katıldığı Fener Alayı, Demokrasi Meydanı’na dek büyük coşkuyla sürdü. Vatandaşlar, ellerindeki meşalelerle marşlar söyleyerek yürüdü. Özgür Kıyat konseri, Cumhuriyet Bayramı sevincine büyük bir coşku kattı. Yaklaşık iki saat süresince sahnede kalan Özgür Kıyat kahramanlık türküleri, halk ozanlarının eserleri, Atatürk’ün sevdiği türküleri ve Zülfü Livaneli, Cem Karaca ve Barış Manço’nun eserlerini yorumladı. Konseri izleyen vatandaşlar, sevilen sanatçının güçlü sesine kimi zaman sevinçle eşlik etti. Zeybek ve Kafkas gösterisi, konser programına büyük renk kattı.

Özgür Kıyat ve müzisyen arkadaşlarına teşekkür çiçeği takdim eden Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ da sanatçıyla birlikte İzmir Marşı’nı söyledi.



Alanı dolduran vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, ‘‘Selam olsun Cumhuriyeti kuranlara, yeşertenlere ve yaşatanlara…Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. gurur yılını kutluyor; Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyoruz. Onlara minnet ve şükranlarımı sunuyoruz. Atatürk’ümüzün kurduğu çağdaş, demokratik ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nde daha nice 29 Ekimlerde buluşmayı diliyorum’’ dedi.

Kaynak: İHA