BRAF 8. Yıllık Toplantısı Sırbistan'da Başladı

Konferansa katılan BRAF Genel Sekreteri Ersoy: 'Terörü yenmenin tek yolu uluslararası iş birliği ve dayanışmadır. BRAF, bu noktada üye ülkelerle medyanın rolü konusunda görüşmeler gerçekleştirecektir'

Karadeniz Yayıncılık Düzenleyici Otoriteler Forumunun (BRAF) 8. Yıllık Toplantısı, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da başladı.

Sırbistan Elektronik Medya Düzenleyici Otoritesinin (REM) ev sahipliğinde düzenlenen iki günlük toplantıya Türkiye, Arnavutluk, Romanya, Azerbaycan, Yunanistan, Moldova, Rusya ve Sırbistan'dan temsilciler katıldı.

Aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi de olan BRAF Genel Sekreteri Doç. Dr. Hamit Ersoy, bu yıl "Kriz zamanlarında terörle mücadelede medyanın rolü" konusunun ele alınacağı toplantının açılışında, terörün yeni bir terim olmadığını vurgulayarak terörün bugüne kadar birçok ülkeye zarar verdiğine dikkati çekti.

Terörün insanlığın en büyük düşmanı olduğunu kaydeden Ersoy, "Terörü yenmenin tek yolu uluslararası iş birliği ve dayanışmadır. BRAF, bu noktada üye ülkelerle medyanın rolü konusunda görüşmeler gerçekleştirecektir." ifadelerini kullandı.

Ersoy, düzenleyici otoritelerin bağımsız organlar olmaları gerektiğini belirterek amaçlarının bilgi ve düşünce özgürlüğünü sağlamak, ayrıca kamuoyu çıkarlarını korumak olduğunu söyledi.

Belgrad'daki toplantıda ayrıca geçen yıl Moldova'da yapılan toplantıya ilişkin değerlendirmeler ve "Seçim dönemlerinde yayınların denetimi ve düzenleyici otoritelerin rolü" konusu ele alınacak.

- BRAF nedir?

BRAF, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütüne (KEİ) üye ülkelerinin yayıncılık düzenleyici otoritelerini kapsayan bir platform oluşturulmak amacıyla RTÜK tarafından 2007 yılında bir proje olarak Dışişleri Bakanlığının bilgisi dahilinde KEİ üyesi ülkelerin yetkililerine iletildi.

KEİ üyesi ülkelerin yayıncılık düzenleyici otoriteleri arasında iş birliği olanaklarını geliştirmek, görüş alışverişini sağlamak üzere bir forumun kurulması amacıyla Türkiye tarafından hazırlanan bu öneri, 4-5 Aralık 2007'de Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yapılan KEİ Enformasyon ve Komünikasyon Teknolojileri Çalışma Grubu Toplantısı'nda kabul edildi.
Kaynak: AA