'Biz Anadolu'yuz' Projesi

"Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Şanlıurfa'dan Trabzon'a gelerek kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezen Şanlıurfalı öğrenciler, memleketlerine uğurlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, proje kapsamında 3 gün boyunca Trabzon'da ağırlanan öğrencilerin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri sonrasında Vali Yavuz ile bir araya geldikleri belirtildi.

Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, "Biz Anadoluyuz" projesinin ülkenin birlik ve beraberliği için çok önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Şanlıurfa ile Trabzon arasında kurulan kardeşlik köprüsünün bundan sonra da devam edeceğini belirten Yavuz, "Gözlerinizden ve gülen yüzünüzden memnuniyetinizi görüyorum. Biz Trabzon olarak bu projeyi ve sizleri çok önemsiyoruz. Sizler gibi ilimize Şanlıurfa'dan 3 binin üzerinde kardeşinizin gelmesini planlıyoruz. Trabzon'dan Şanlıurfa'ya da öğrencilerimizi göndermeyi düşünüyoruz. Böylelikle illerimiz arasında kardeşlik köprümüzü güçlendireceğiz. Projenin yürütücüsü İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'ya ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfalı öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Vali Yavuz ve eşi Şengül Yavuz öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Gezi kapsamında, Atatürk Köşkü, Ayasofya Camisi ve Müzesi, Trabzon Lisesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi'ni gezen öğrencileri Trabzon havalimanından memleketlerine uğurlandı.

Kaynak: AA