Belediye Başkanının 150 Yıllık 'Kato' Sevinci

150 yıllık Edirne Belediyesi kurulduğu günden bugüne halk arasında ‘kato’ olarak bilinen paletli ekskavatöre kavuşmanın sevincini yaşıyor. Yıllarca kiralamak zorunda kalınan katonun belediye tarafından satın alındığını söyleyen belediye başkanı Recep Gürkan, katoyu kendi elleriyle tıra bindirdi.

Belediye Başkanının 150 Yıllık 'Kato' Sevinci
Edirne Belediyesi tarafından 2014 yılından bugüne hizmete alınan 32 aracın hizmete alım lansmanı Kırkpınar Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi bölgesinde gerçekleştirildi.

Tanıtımı yapılan araçlar arasında ise en dikkat çeken araç halk arasında ‘kato’ olarak bilinen paletli ekskavatör oldu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, kendisinin de 3 yıldır, gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarının tüm zamanlar boyunca ihtiyaç duyulduğunda kiralama yöntemine gittiği kato aracının satın alınarak, belediye bünyesine katmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.



Kendi elleriyle tıra yükledi

Edirne Belediye başkanı Gürkan, kullanma konusunda ilk kez tecrübe ettiği katonun direksiyonuna geçerek, operatörlerin yönlendirmesiyle, tanıtımı yapıldıktan sonra katoyu garaja götürmek üzere tıra kendi elleriyle yükledi. İlk kez tecrübe etmesine rağmen büyük bir ustalık ve titizlikle katosunu tıra yükleyen Gürkan, “Belediyenin parkında toplam 141 aracımız var. Biz bunların son 3 yılda bunların 32 tanesini temin ettik. Yeni Edirne Belediyesi 150 yaşında 141 aracımız var. Karla mücadeleyle ilgili aldığımız bir takım aparatlarla da olmak üzere toplam 4 milyon 100 bin liralık araç almışız son 3 yılda. Bu bizim ölçeğimizde bir belediye için yıllık 1 milyon 350 bin lira araç ödemesi demek ki bu bizim için ciddi bir bütçe bu. En son aldığımız Kato’yu da 408 bin liraya ihaleyle aldık. Aslında baktığınızda maalesef böyle bir kato hiç yoktu bizde. Biz yılda hemen hemen Kato kirasına bu kadar para ödüyorduk. Bundan sonra bunları ödemeyerek hem kendi araç parkımızı güçlendirmiş olacağız hem de kendi araçlarımızla Edirne halkına daha sağlıklı, düzgün hizmet vermeye başlamış olacağız” dedi.

Gürkan, katoyu kendi elleriyle tıra yükledikten, “Bu benim içimde kanayan bir yaraydı. Koskoca belediyenin bir katosunun olmaması beni çok üzüyordu. Çünkü o kadar çok işimize yaran bir araç ki bu. Mesela çöplük yangını oluyor, biz gece yarısı firmalardan kato aramak zorunda kalıyoruz. Bunun gibi çok örnekler var. Bugün bundan sonra artık kendi aracımızla hepsini yapacağız” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA