Bakan Fakıbaba 'Türkiye'nin Heidi'si'ni Ağırladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, yeni doğum yapan keçiyi sırtında taşımasıyla 'Türkiye'nin Heidi'si' olarak ünlenen Hamdu Sena Bilgin ve babası Atilla Bilgin'i makamında konuk etti: 'Bu gençlerimizle Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum' Hamdu Sena Bilgin: 'Okuyup, veteriner olmak istiyorum'.

MUSTAFA ÇALKAYA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, yeni doğum yapan keçiyi sırtında, yavrusunu ise köpeğinin sırtına bağladığı okul çantasında taşımasıyla "Türkiye'nin Heidi'si" olarak tanınan 12 yaşındaki Hamdu Sena Bilgin ve babası Atilla Bilgin'i makamında misafir etti.

Fakıbaba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında verdiği resepsiyona katılan Bilgin ve babasıyla kahvaltı yaparak sohbet etti.

Rize'nin İkizdere ilçesine bağlı Yağcılar köyünde hayvancılıkla geçimini sağlayan Bilgin ailesinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Hamdu Sena'nın köylerine ilişkin sorunları dinleyen Fakıbaba, köyün sıkıntılarının giderilmesi için ilgili yerlerle görüşmeler yaptı.

Fakıbaba, Hamdu Sena'yı hayvanlara olan ilgisinden dolayı tebrik ederek, "Bu gençlerimizle Türkiye'nin geleceğinin çok parlak olduğuna inanıyorum." dedi.

Çiftçilik yapan aile işletmelerini destekleyeceklerini belirten Fakıbaba, Hamdu Sena'yı köyünde ziyaret sözü verdi.

Fakıbaba, Hamdu Sena'dan geleceğine ilişkin hayal kurmasını ve kararlı olmasını isteyerek, şunları kaydetti:

"Kararlı olmak başarmanın yarısından daha önemlidir. Rüyası olmayan insanın hiçbir zaman başarısı olamaz. Rüya kuracaksın, 'Ben en iyi veteriner olacağım.' diyeceksin. Veteriner ya da bakan olmak önemli değil. 'Aileme, memleketime faydalı olacağım.' diyeceksin."

Hayvanlarla arasının çok iyi olduğunu belirten Hamdu Sena da hayvanların bütün bakımlarını yaptığını, süt sağabildiğini ve en çok keçiyi sevdiğini söyledi.

Hamdu Sena, "Okuyup, veteriner olmak istiyorum. Rize'de okumak istiyorum." ifadesini kullandı.

Bakan Fakıbaba, Hamdu Sena'ya tablet bilgisayar hediye etti.
Kaynak: AA