Artvin İl Sağlık Müdürlüğünde Görev Değişikliği

Artvin İl Sağlık Müdürlüğündeki görev değişimi nedeniyle devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Artvin Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinden Sağlık Bakanlığınca İl Sağlık Müdürlüğüne atanan İrfan Akalın, müdürlük toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle görevi Abdullah Güleç'ten devraldı.

Akalın, merkez ve taşra teşkilatındaki değişikler kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterlikleri ile halk sağlığı müdürlüklerinin kapatılarak il sağlık müdürlükleri altında tek çatıda toplandığı söyledi.

Bu kapsamda kurumda bazı görev değişiklikleri yaşandığını dile getiren Akalın, sağlıkta dönüşüm süreci ile önemli bir noktaya gelen sağlık hizmetlerinin bundan sonra da Artvin'de artarak devam etmesi için gece gündüz çalışmak üzere görevi devraldığını belirtti.

Abdullah Güleç'e şimdiye kadar yaptığı başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür eden Akalın, "Biz görevden kaçan değil de göreve koşan insanlar olduğumuz zaman bu ülke muasır medeniyetler seviyesine ulaşacaktır. Biz sağlık çalışanları olarak üzerimize düşen, milletimizin sağlığını kendimize emanet bilmektir. Bu ülkenin genciyle yaşlısıyla erkeği kadınıyla ve çocuğuyla sağlığı bize emanet. Gelecek sağlıklı nesiller yetiştirmekte ve bu da milletimizin bize verdiği görevdir." diye konuştu.

Yaklaşık 3 yıl İl Sağlık Müdürü olarak görev yapan Güleç de makamların emanet olduğunu ve görevini gönül rahatlığıyla teslim ettiğini kaydederek, Akalın'a yeni görevi için başarı diledi.

Kaynak: AA