Aliağa'da Cumhuriyet Kutlamalarına On Binler Katıldı

Cumhuriyet’in 94’üncü yıl dönümünü coşkulu etkinliklerle kutlayan Aliağa Belediyesi, on binlerce Aliağalı’nın katılımı ile Fener Alayı düzenledi. Bayrak ve meşalelerle yürüyen Aliağalılar, Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

Aliağa'da Cumhuriyet Kutlamalarına On Binler Katıldı
İlçenin dört bir tarafını dev Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatan Aliağa Belediyesi’nin organize ettiği kutlamalar ‘Cumhuriyet İçin Pedalla’ etkinliği ile başladı.

Sahil Bandı ‘Ertan Çaplık Sevgi Yolu’ndan başlayan bisiklet turu Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Sanat Sokağı’nda son buldu. Yaklaşık 400 bisikletçinin katıldığı bisiklet turuna Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’da katıldı.

Sanat Sokağı’nın ev sahipliği yaptığı programda; AĞABAND müzik grubu ve Belediye Bandosu müzik dinletileriyle, ASEV Halk Oyunları ve Latin Dansları Topluluğu ise görsel şovlarıyla kutlamalara renk kattı.

‘Nutuk’ Ve ‘Aliağa Tarihi’ kitapları dağıtıldı

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, kutlama etkinlikleri kapsamında Sanat Sokağı’na kurulan stantta halka, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri ‘Nutuk’u ve ‘Aliağa Kent Kitaplığı’nın 4’üncü yayını olan ‘İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi’ kitabını dağıttı.

Aliağalılar kitap dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Kitap dağıtımı esnasında izdiham yaşandı. Başkan Serkan Acar, vatandaşlardan gelen talep üzerine kendilerine dağıtılan kitapları da imzaladı.

Fener alayında bir araya geldiler

Müzik dinletisi ve dans şovlarının ardından Aliağalılar Fener Alayı için Sanat Sokağı’nda bir araya geldi. On Binlerce Aliağalı belediye bandosu eşliğinde, ellerinde meşaleler, pankartlar ve bayraklarla; Hükümet Caddesi, Atatürk Caddesi, İstiklal Caddesi güzergâhından tekrar Sanat Sokağı’na vardı. Aliağa’yı ışıl ışıl bir görünüme kavuşturan coşkulu kalabalığa; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ailesi ile birlikte katıldı.

Ayrıca korteje; Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve taraftar gurupları da eşlik etti. Her yaştan vatandaşın katıldığı kortejde katılımcılara üzerinde ‘Bin Yaşasın Cumhuriyet’ yazılı T-Shirt dağıtıldı. Aliağa Belediye Bandosu’nun İzmir Marşı eşliğindeki kortej sık sık ‘Mustafa Kemal’in Askerleriyiz’ sloganı attı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşlar bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu.

“iyi ki doğdun Cumhuriyetim”

Fener Alayı’nın Sanat Sokağı’na varmasıyla birlikte Cumhuriyet coşkusu zirveye ulaştı. Sanat Sokağı’ndaki program Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı.

Katılımcılara hitap eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Bugün coşkuyu yaşama günü. Bugün gurur duyma günü. İyi ki doğdun Türkiye’m. İyi ki doğdun cumhuriyetim. Atam nöbetteyiz. Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Başkan Serkan Acar’ın konuşmasının ardından havai fişek gösterileri gökyüzünde görsel şölen yaşattı.

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın konuşmasının ardından Avrupa’nın en gözde gece kulüplerinde sahne alan DJ Suat Ateşdağlı, DJ kabininde sergilediği performansla on binlerce Aliağalıyı coşturdu. Ardından Türkiye’nin en çok dinlenen ses sanatçılarından Gökçe Kırgız sahne aldı. DJ Suat Ateşdağlı’nın da eşlik ettiği Gökçe Kırgız, seslendirdiği en güzel şarkılarıyla Aliağalılara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Renkli ve unutulmaz görüntülere sahne olan kutlamalarda Ateşdağlı, geceyi 10. Yıl Marşı ile sonlandırdı.
Kaynak: İHA