ADÜ'den Milli Düşünceye Destek

Adnan Menderes Üniversitesi ev sahipliğinde, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu tarafından düzenlenen "Yüzde Yüz Milli Düşünce, Yüzde Yüz Yerli Üretim" konulu panel, Atatürk Kongre Merkezi Maiandros Salonu’nda gerçekleşti.

ADÜ'den Milli Düşünceye Destek
Etkinlik öncesinde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret eden Panelistler, ülkenin kalkınmasında rol oynayacak sanayi hamleleri konusunda Rektör Bircan ile bir süre sohbet etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye’nin birçok alanda hamleler yapmaya başladığının altını çizerek “Bu hainler ülkemizin tüm stratejik bilgilerini yurt dışına sızdırıyorlardı. 30 yıldır PKK ile mücadele ediyoruz fakat örgütü yok edemiyoruz. Çünkü operasyondan önce bilgiler sızdırılıyordu. Bugün uçaklarımız düşmanlarımızın uçaklarını dost görüyor. Çünkü başkalarının teknolojisini kullanıyoruz. Bu yüzden üniversitemizde görevli tüm akademisyenlerimizi çılgın projeler üretmeleri konusunda teşvik ediyoruz.” diye konuştu.

Şaibeli bir şekilde hayatlarını kaybeden Aselsan mühendislerini de yâd eden Prof. Dr. Bircan, her yönüyle milli düşüncenin ve milli üretimin yanında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülay Samancı, 2002 yılından bu yana savunma sanayisinde ciddi atılımların yapıldığını belirterek bu sektörde yerli üretimin payının her geçen gün daha da arttığını vurguladı. Samancı, “Savunma sanayisinde gerekli tüm ekipmanları, insansız hava araçlarını kendimiz üreteceğiz. Çünkü onlar bizim gökyüzünden bakan gözümüzdür. Bunları da genç arkadaşlarımız, genç beyinlerimiz yapacak. Bizi bizle bırakmak istemiyorlar. Çünkü Türkiye o kadar önemli bir ülke ki, Ortadoğu’ya ve Batı’ya açılan bir kapı. Bu kadar stratejik öneme sahip bir ülkenin güçlü olması istenmiyor” diye konuştu.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfedarasyonu Başkanı Bilal Okudan ise konferansta sektörel ithalat ve ihracat konularıyla ilgili bir sunum yaparak “Yerli üretimi arttırır, yerli firmaları tercih edersek ülke olarak yüksek oranda kar etmiş oluruz ve paramız bize kalır. Bugün işsizlikten yakınıyoruz. Milli ürünlerimizi tercih edersek paramız ülkemizde kalır. Ülkemizin sadece yeme içme anlamında yabancı şirketlere kaptırdığı para 50 milyar dolar. Gençler bu konuda duyarlı olursa ülkemizde istihdam artar ve hiçbir üniversite mezunu işsiz kalmaz. Türkiye olarak, dış ülkelere olan bağımlılığımızı azaltmış oluruz.” dedi.

Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay, spor ve alanında yaşanan sıkıntılara değinerek ülke futbolunda bir yabancı istilası olduğunu ve bunun da ülkedeki genç yeteneklerin yetişmesini zorlaştırdığını vurguladı.

Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ertuğrul Karatay, havacılık ve uzay sanayisinin ülkelerin gelişimlerine katkılarını dile getirerek “Uzayda izi olmayanın dünyada sözü olmaz” diye konuştu.

Programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Panelistlere Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan, Teşekkür Belgesi ve Üniversitemiz hediye paketlerini verdi.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Gülay Samancı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan, Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Güngör Doğanay ve Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Sekreteri Ertuğrul Karatay’ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Recai Tunca, Prof. Dr. Törün Özer, Prof. Dr. Halil Kırnak, Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Aslan, akademik ve idari personelin yanı sıra çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: İHA