AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger'den Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattına İlişkin Açıklama

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılmasına ilişkin, “Avrupa Birliği yatırımların yanı sıra, daha iyi bir altyapı ve lojistik hizmetler koordinasyonuyla birlikte daha iyi bağlantı, yeni ticari imkânlar ve artan ticaret anlamına gelecek olan yeni demiryolu koridorunu memnuniyetle karşılamaktadır” dedi.

Berger, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Berger, Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattının açılmasının AB, Türkiye, Gürcistan, Azerbaycan ve Orta Asya’yı birbirine bağlayan ulaşım yolları açısından çok önemli bir adım teşkil ettiğini belirtti.

AB’nin yatırımların yanı sıra, daha iyi bir altyapı ve lojistik hizmetler koordinasyonuyla birlikte daha iyi bağlantı, yeni ticari imkanlar ve artan ticaret anlamına gelecek olan yeni demiryolu koridorunu memnuniyetle karşıladığını kaydeden Berger, “Bu aynı zamanda Doğu Ortaklığı’nın ve Orta Asya stratejisinin de merkezinde yer almaktadır.

Avrupa Birliği aday ve komşu ortak ülkeleriyle bağlantının arttırılmasını amaçlayan projeleri her zaman desteklemektedir. Türkiye ve Bulgaristan arasında ulaşım hatlarının iyileştirilmesi ve İstanbul Boğazının kuzeyindeki yeni inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsüne, aynı zamanda Azerbaycan ile Orta Asya arasında demiryolu hattının geliştirilmesiyle, bu proje Avrupa ve Asya arasında tarihi İpek Yolu güzergahında hızlı ve güvenilir bir demiryolu bağlantısı sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Berger, AB’nin ayrıca, benzer şekilde enerji alanında bağlantı sağlayacak olan Güney Gaz Koridorunu da desteklediğini belirtti.

Kaynak: İHA