16. Ulusal Ceviz Çalışma Grup Toplantısı

Bandırma'da yapılan toplantıda ceviz fidanı ve ceviz üretiminde karşılaşılan sorunlar ele alındı.

16. Ulusal Ceviz Çalışma Grup Toplantısı Bandırma'da yapıldı.

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Bandırma'daki bir otelde düzenlenen grup toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, Balıkesir'in tarım ve hayvancılık konusunda Türkiye'yi doyuran bir il olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tarım ve hayvancılıkta birçok alanda, birçok sektörde lider ve örnek durumdayız. Bu şehir hemen hemen tüm tarım ve hayvansal ürünlerin tamamını üretiyor. Her şey üretiyoruz ama şunu mutlaka hatırlatmak gerekiyor, ne üretirsek üretelim dünya standardında üretmek zorundayız. Bu bilinçten asla ayrılmamamız gerekiyor. Benim yurdumun güzel insanları zeytini de zeytinyağını da cevizi de bilinçli bir şekilde üretiyor ve bunu bu şekilde üretmeye devam etmeli. Taviz veremeyeceğimiz tek konu kalite çünkü her şey standardize oldu."

Balıkesir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Erdoğmuş da Balıkesir'in Türkiye'nin sebze tohum üretiminin yaklaşık yüzde 80'ini gerçekleştirdiğini belirtti.

Şehrin aynı zamanda fidancılık sektöründe kalitesiyle öne çıktığını dile getiren Erdoğmuş, "Bakanlığımızın çok önemsediği tohumculuk sektöründe de lider şehirlerimizden bir tanesi. Bandırma, Manyas ve Susurluk bölgesinde hububat tohumu üretiliyor." dedi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) Bahçe Bitkileri Araştırma Daire Başkanı Gökhan Kızılcı da düzenlenen toplantının, ceviz üretiminde sorunların ortaya konularak çöçüm üretilmesini amaçladığını belirtti.

Toplantının açılışına AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar,Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir de katıldı.

Türkiye'deki 35 ilden ceviz üreticilerinin katılıdığı ve ceviz fidanı ile ceviz üretiminde karşılaşılan sorunların ele alındığı toplantı sonunda fidancılığa katkı sağlayanlara plaket verildi.
Kaynak: AA