15 Temmuz Gazisi Musa İlhan Açıklaması Vücudumdaki Kurşun Benim Şeref Madalyam

Kütahya’nın Simav ilçesinde, ’Cumhuriyet’ten 15 Temmuz’a’ kadar kahramanlıkların anlatıldığı bir program düzenlendi. Simav Belediyesi’nin organize ettiği programa, 15 Temmuz Gazileri Dr. Metin Doğan ve Sosyolog Musa İlhan konuk olarak davet edildi.

15 Temmuz Gazisi Musa İlhan Açıklaması Vücudumdaki Kurşun Benim Şeref Madalyam
Duygulu anların yaşandığı söyleşiye Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye başkanı Süleyman Özkan, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

15 Temmuz Gazisi Dr. Musa İlhan, Hain darbe girişimi gecesinde, bir G-3 piyade tüfeğinden çıkan kurşunun kalbinin hemen altına saplanmasıyla yaralandığını ve o günden buyana o kuşunla yaşadığını ifade etti.

İlhan, “15 Temmuz gecesi Kağıthane’deki Afet Koordinasyon Merkezine gittik. İçeriye girdiğimizde askerlerle karşılaştık, tehdit karşısında direnişimize ateşle karşılık verdiler. Kalbimin 2 milimetre altına saplanan kurşunla yaralandım. O günden buyana çıkarılamayan mermiyle yaşıyorum. Yapılmak istenen işgal girişimine engel olduk. Biz Türk Milleti olarak asla vatansız yaşayamayız” diyerek o geceyi anlattı.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı tüm ülkenin sokaklara döküldüğü gece, Atatürk Havalimanı’nda ilerlemek isteyen tankın altına yatan Metin Doğan, FETÖ’nün darbe girişimini haber alır almaz Atatürk Havalimanı’na geldiğini ve tanklara geçit vermediklerini, oraya Türk milletinin kurtuluşu için gelerek, bir anlık cesaretle paletlerin altına yattığını anlatarak, Türk milletine birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, Türk milletinin kurtuluş mücadelesi verdiği bu önemli günlerin unutulmaması gerektiğini, bu gücü Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün üstün cesaretinden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın azim ve kararlılığından aldıklarını ifade etti.

(MEİ-EFE)
Kaynak: İHA