Yalova'dan Kısa Kısa

Tavşanlı Altınova Subaşı Kaytazdere İtfaiye Birliği (TASKİB) karbonmonoksit zehirlenmeleri ve baca yangınlarına karşı vatandaşları uyardı.

TASKIB'den yapılan açıklamada kış mevsiminde yaşanan yangınların büyük bölümünün temizlenmeyen bacalardan çıktığı belirtildi.

Baca bakımı ve temizliğinin, yangından korunma tedbirleri arasında önemli bir yer tuttuğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Türkiye'de her yıl bina yangınlarının yüzde 20'si temizlenmeyen bacalardan çıkıyor. Temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumlar baca yangınlarına neden oluyor, bu da maddi kayıpların yanı sıra can kayıplarına da yol açabiliyor. Vatandaşların üzücü sonuçlarla karşılaşmaması için soba, kombi ve kazan bacalarının yılda en az iki kez, lokanta, fırın gibi iş yerlerinin ise ayda en az bir kez temizlemesi gerekir. Temizlik ve kontrol işlemini yapacak olan firma ve yapan firma ve personelinin yetkili ve deneyimli olmasına dikkat etmeliyiz. Baca temizliği yapan elemanların baca temizlemek için gerekli donanım ve ekipmana sahip olmasına dikkat edilmelidir. Baca temizliği yerine getirildiği takdirde soba zehirlenmeleri ortadan kalkar. Temiz bir bacada yakıtın daha kaliteli yanmasıyla tasarruf da sağlanmış olur. Baca temizliği yaptırmak isteyen ve ayrıntılı bilgi almak isteyen vatandaşlar 0226 461 37 02 numaralı telefondan bilgi alabilir."

-Altınova'da kantin denetimleri

Altınova Belediyesi Zabıta Amirliği, yeni eğitim yılının başlamasıyla okul kantinlerde denetimlerini yoğunlaştırdı.

Öğrencilerin daha sağlıklı koşullarda beslenmesi için denetimlerini artıran zabıta ekipleri denetimlerde, gıda ürünlerinin son kullanma tarihleri, hijyen kurallarına uygunluk, yangın ile ilgili tedbirler, sağlık karnesi, küşat ve ruhsat gibi evraklar kontrol etti.

Zabıta ekipleri, kantinlerde belirlenen gıdaların dışında satışlara izin verilmediğini belirterek, "Gazlı içecek, kızartma ve cips gibi besin değeri düşük aynı zamanda obeziteye ve dengesiz beslenmeye sebep olabilecek gıda ve içeceklerin satılmasına da izin verilmiyor. Geleceğin teminatı olan öğrencilerin sağlıklı beslenmesi için kantinlerde ayran, süt, taze sıkılmış meyve suyu, meyve ve yoğurt gibi kalsiyum ve vitamin deposu ürünlerin satılması sağlanıyor." ifadelerini kullandı.

-Kaymakam Engin'den köylere ziyaret

Altınova Kaymakamı Zafer Engin beraberinde daire amirleriyle ilçe köylerine ziyaretler gerçekleştirdi.

Kaymakam Engin beraberinde, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Mesut Aslan, İlçe emniyet Amiri M. Ferit Duman ve daire amirleriyle köy ziyaretlerinde bulunarak, muhtarlar ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Köylerin sorunları ve taleplerini dinleyen Altınova Kaymakamı Engin, şöyle devam etti:

"Büyüyen ve gelişen ülkemizde köylerimizin de talepleri değişti. Devletimizin köylerimize yaptığı yatırımlarla köylerimiz şehirlerden farksız hale geldi. Çıta yükseldi. Eskiden yol isteyen vatandaşlarımız şimdi köylerine doğalgaz, spor ve oyun alanları, sosyal amaçlı salonlar gibi isteklerde bulunuyor. Biz de vatandaşlarımızın taleplerini yerine getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. El ele vererek daha güzel yarınlara ulaşmak için çalışıyoruz."

Kaynak: AA