Vali Köşger; 'Yatırımları Daha Hızlı Bir Şekilde Gerçekleştirmemiz Gerekiyor'

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın’da yapımı planlanan ve devam eden yatırımlarda yıllık bazda yüzde 46 parasal gerçekleşmenin yavaş çalışıldığının bir göstergesi olduğunu belirterek, “Kurumlar arasında koordinasyonu sağlayarak daha hızlı bir şekilde yatırımları gerçekleştirmemiz gerekiyor” dedi.

Vali Köşger; 'Yatırımları Daha Hızlı Bir Şekilde Gerçekleştirmemiz Gerekiyor'
Aydın İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem toplantısı, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantı öncesinde yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Köşger, “Yatırımcı kuruluşlarımızca 01 Ocak 2017 tarihinden 30 Eylül 2017 tarihine kadar, 569 milyon 91 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. Bu ödenekten 259 milyon 302 bin TL harcama yapılmıştır. Yıllık bazda yüzde 46 parasal gerçekleşme sağlanmıştır. Bu parasal gerçekleşme yavaş çalıştığımızı gösteren bir durumdur. Daha hızlı çalışmamız gerekiyor. Bu yıl programda olan 336 adet projenin genel durumuna bakıldığında 44 adeti tamamlanmış. 171 adedi devam etmekte, 78 adedi ihale aşamasında 2 adedi yatırımı yarım kalan proje ve 41 adedi ise çeşitli nedenlerden dolayı başlamayan projelerdir. 2017 yılı ödeneğinin harcama hızına bakacak olursak, en çok harcamayı DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 83 milyon 603 bin TL olarak yapmış. Karayolları 38 milyon 554 bin TL harcama ile ikinci sırada, İl Sağlık Müdürlüğü 27 milyon 276 bin TL ile üçüncü sırada, TEİAŞ 21. Bölge Müdürlüğü 22 milyon 981 bin TL ile dördüncü sırada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü 20 milyon 428 bin TL ile beşinci sırada yer alıyor. Bu harcamaları tek tek ele alacağız. Ancak yeterince hızlı çalışmamadığımız ve daha hızlı çalışmamaız gerktiği kanaatindeyim. Kurumlar arasında koordinasyonu sağlayarak daha hızlı bir şekilde yatımıları gerçekleştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem toplantısına, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Törün Özer, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ilçe kaymakamları ve kurum amirleri katıldı.

Kaynak: İHA