Türkiye'deki Ekonomik Büyüme

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, Türkiye’nin büyümesinin ihracat yapan KOBİ sayısıyla ve bunların ihracat kapasite ve kabiliyetleriyle doğrudan ilişkili olduğunu bildirdi.

Koçer, yaptığı yazılı açıklamada, ülke ekonomilerinin gelişmesinde girişimciliğin önemli rol oynadığını belirtti.

Girişimci KOBİ'lerin desteklenmesi gerektiğini aktaran Koçer, ekonomik gelişimde en önemli faktör olan girişimciliğin kültüre dönüşmesi gerektiğini vurguladı.

Bu çerçevede girişimci işletmelerin desteklenmesinin de kaçınılmaz olduğunu kaydeden Koçer, sanayinin temel taşı olan KOBİ'lerin kendilerini geliştirebilmesi için KOSGEB'in yeni programlarla çeşitli şekillerde desteklendiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Ar-Ge ve İnovasyon Programı, Markalaşma desteği, Girişimcilik Destek Programı, Endüstriyel Uygulama Programı ve KOBİ Gelişim Destek Programı bunlardan bazıları. Yeni dönemde de Kobigel uygulamasıyla KOBİ'lere bir milyon liraya varan destekler sağlandı ve bu büyük bir fırsat. O yüzden herkesi bu desteklerden yararlanmaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve Başbakanımız Binali Yıldırım'ın himayesiyle hükümetimizin almış olduğu destek kararı neticesinde Kobigel adıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızca sunulan KOSGEB'in KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı kapsamında 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam bir milyon liraya kadar varan yeni destek, ihracat yapmayı düşünen veya yaptığı ihracatı daha da arttırmak isteyen KOBİ’lerimiz için büyük bir imkandır."

Önümüzdeki 3 yılın mali programı olan OVP'de yer alan 5,5'lik büyümenin, ekonominin üretim merkezleri olan KOBi'lerin ortaya koyacakları performansla gerçekleşebileceğine dikkati çeken Koçer, "Türkiye’nin büyümesi ihracat yapan KOBİ sayısıyla ve bunların ihracat kapasite ve kabiliyetleri ile doğrudan ilişkilidir. İhracat kapasitesini arttırmak, yeni pazarlara açılmak isteyen orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerimiz kapsamında Danışmanlık, Eğitim ve Yurt Dışı Seyahat gibi imkanlarda bulunan bu destek programına başvurabilirler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA