TÜGVA Üyeleri Şırnak'ta Aşure Dağıttı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Şırnak İl Temsilciliği, Muharrem ayı dolayısıyla kent merkezinde aşure dağıttı.

TÜGVA Üyeleri Şırnak'ta Aşure Dağıttı
TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som ve vakıf üyeleri, Muharrem ayı dolayısıyla Vali Yardımcısı Adem Ergül, Valilik Özel Kalem Müdürü Ozan Koç ve Şırnak Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak’ı makamında ziyaret ederek aşure ikramında bulundu. TÜGVA İl Temsilcisi Fırat Som ve vakıf üyeleri, valilik ve adliye binasındaki odaları da tek tek dolaşarak kurum personellerine aşure ikram etti. Daha sonra Sanayi Güvenlik Noktası’nda bulunan polisleri ziyaret eden Som ve vakıf Üyeleri, nöbet tutan polislere aşure ikramında bulundu.

TÜGVA Şırnak İl Temsilcisi Fırat Som, Muharrem ayı dolayısıyla birlik, beraberlik ve kardeşliği pekiştirmek adına kurum ziyaretleri yaptıklarını ve aşure ikram ettiklerini söyledi.

Yaklaşık bin kişiye aşure dağıttıklarını belirten Som, “Müslümanlar için önemli aylardan olan Muharrem ayında yapılan aşurenin tarihi Hz. Nuh’a kadar uzanmaktadır. Bu ay içinde yapılan aşure özellikle komşulara ve tanıdıklara dağıtılmaktadır. TÜGVA Şırnak olarak, bu geleneği kurumlara taşıdık. Bugün valilik, adiliye ve sanayi güvenlik noktasında nöbet tutan güvenlik güçlerimize aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Her kesin aşure günü mübarek olsun. Muharrem ayının 10. günü aşure günü olarak kutlanıyor. Hem kutluyoruz hem de üzülüyoruz. Kerbela olayında Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin’in şehit edilmesini anıyor, acılarını hissediyoruz. Aşure demek, sevgi, saygı, birliktelik ve kardeşlik demek. Aşurenin içinde çok sayıda çeşitli yiyecek var. Çeşitlilik içerisindeki vatandaşlarımızın birbirlerini sevmesi ve beraber olması güzel bir şeydir. Dolayısıyla çeşitliliğimiz bizim güzelliğimizdir, diyoruz. Aşure gününün ülkemiz ve İslam alemi için hayırlı olmasını diliyorum. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Cenab-ı Hak ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyen şer odaklarına fırsat vermesin. Şırnak şehitlerimizi de rahmetle anıyor gazilerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA