Torbalı Ticaret Odası, Alman Öğrencilere Model Oldu

Almanya’nın Bochum kentinden 11 meslek lisesi öğrencisi staj için Torbalı Ticaret Odası’na geldi. Öğrenciler 2 hafta boyunca staj görüp ilçedeki işletmeler ile ilgili bilgi alacak. TTO Başkanı Olgun “Alman’daki Ticaret Meslek Lisesi’ne model olmamamız odamız için gurur verici” dedi.

Torbalı Ticaret Odası, Alman Öğrencilere Model Oldu
Son yıllarda ülke ekonomisine sunduğu katkı ile yıldızını parlatan Torbalı, artık bu alanda model ilçe olmaya başladı.

Uzun yıllardır değişim programları çerçevesinde Almanya’dan öğrenciler ağırlayan Torbalı’da, ilk kez yabancı öğrenciler turistik seyahatin dışında bir uygulamayla geldi. Geçtiğimiz günlerde ilçeye gelen 11 öğrenci Torbalı Ticaret Odası’nda 2 hafta boyunca staj yapacak. Son yıllarda aktif yapısı ile bölgede ekonominin nabzının attığı kurumlardan olan Torbalı Ticaret Odası’nda staj yapacak olan Louis-Baare BerufslColleg (Ticaret Meslek Koleji) öğrencileri hem Türk kültürünü tanıma imkanı bulacak hem de mesleki eğitim ile ilgili tecrübe edinecek. Aralarında Almanya’da yaşayan Türk ailelerin çocuklarının da olduğu heyet, dün işbaşı yaptı.

Uygulamalı staj

Bölge ekonomisinin nabzının attığı yeni binasında tecrübeli personeli, tam donanımlı kapasitesi ile bölgeye hitap eden oda, Alman öğrencilere de ‘model’ olacak. Louis-Baare Berufslcolleg (Ticaret Meslek Koleji öğrencisi 11 öğrenci önceki gün staj görmek üzere Torbalı Ticaret Odası’na geldi. AB’nin Erasmus öğrenci değişim programı kapsamında ilçeye gelen öğrencilere, Ünsal Kutlar başkanlık ediyor. TTO’da Yönetim Kurulu Başkanı Abdulvahap Olgun tarafından karşılanan öğrencilere ilk önce ilçe ve oda hakkında bilgi verildi.

De Jay Bremm (18), Emre Aydın (18), Mert Tunca (17), Vanessa Silva (18), Dana Kanapin (17), Ediz Kaan Top (17), Sibel Gözdaş (23), Durmuş Dipcin (20), Delschad Hasni (17), Beyza Gökdemir (17), Jeanine Serwatka (22) isimli öğrenciler, kısa sürede TTO personeli ile kaynaştı.

“Almanya’ya model olduk1

Bu tür projelere her zaman destek vereceklerini söyleyen TTO Başkanı Abdulvahap Olgun, ekonomik gelişim adına ‘staj görülme’ noktasına gelinmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Olgun, “İş adamlarımız her geçen gün kabuğunu kırarak yurtdışına açılarak istidam alanında söz sahibi oluyor. İstikrarlı seyreden ekonomimizle artık model alınan bir konuma geldiğimize inanıyorum. Ülkemizden Almanya’ya ilk işçi kafilesinin gittiği 23 Haziran 1961 tarihinden bu yana ekonomik şartlarımız çok değişti. Bu noktada, ülke ekonomisine üretim, vergi ve istihdam alanında sunduğu katkı ile ciddi bir paydaya sahip Torbalı’nın Ticaret Odası olarak Alman öğrencileri ağırlamaktan mutluyuz. Her meslek dalında onlarca büyük firmaya ev sahipliği yapan ilçemiz, Meslek Lisesi öğrencilerinin kendi alanlarında tecrübe sahibi olacağı en isabetli bölgelerden. Genç ve dinamik kadromuzla 2 hafta boyunca öğrenci kardeşlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız” dedi.

Kaynak: İHA