TİKA'dan Kosova'ya Sağlık Desteği

Ülkenin güney kesimlerinde bulunan Viti ve Kaçanik kasabalarındaki aile hekimliği merkezlerine TİKA tarafından ekipman desteğinde bulunuldu.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kosova'nın güney kesimlerinde bulunan Viti ile Kaçanik kasabalarındaki aile hekimliği merkezlerine ekipman desteği sağladı.

Sağlık ekipmanlarının dağıtım törenine TİKA Kosova Koordinatörü Hasan Burak Ceran, Viti Belediye Başkanı Sokol Haliti, Kaçanik Belediye Başkanı Besim İlazi ve diğer yetkililer katıldı.

TİKA Kosova Koordinatörü Ceran, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin diğer alanlarda olduğu gibi Kosova'nın sağlık altyapısına da desteğinin her zaman devam edeceğini söyledi.

Ceran, başkente uzak yerlerde yaşayan halkın da eşit şartlarda sağlık hizmetlerine ulaşmasının önem arz ettiğini dile getirdi.

Viti Belediye Başkanı Haliti, ekipman desteği nedeniyle TİKA'ya teşekkürlerini ileterek, gelecekte de iş birliği yapmak istediklerini aktardı.

Kaçanik Belediye Başkanı İlazi de Kaçanik halkı ve sağlık kurumu adına TİKA'ya sağlık ekipman desteğinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.

TİKA, Viti kasabasındaki Aile Hekimliği Ana Merkezi'ne bir adet ultrason cihazı, iki adet stomatoloji sandalyesi ve bir aspiratör yardımında bulunurken, Kaçanik belediyesindeki merkeze ise bir adet ultrason cihazı ile radyolojik film geliştirme cihazı desteğinde bulundu.
Kaynak: AA