Tepecik Eğitim Ve Araştırma Hastanesinde 'Robotik' Dönem

Hastanede 2015 yılından bu yana kullanılan Davinci Robot ile 210 hastanın ameliyatı yapıldı.

Sağlık Bakanlığı İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2015 yılından beri kullanılan Davinci Robot ile 210 hastanın ameliyatının gerçekleştiği bildirildi.

Hastaneden yapılan yazılı açıklamaya göre, ameliyatlarda hastaya ve hekime önemli avantajlar sağlayan Davinci Robot ile üroloji, kulak burun boğaz, kalp damar cerrahisi, kadın hastalıkları ve doğum, genel cerrahi ve çocuk cerrahisi branşlarında, prostat, rektum, kadın hastalıkları, oral yolla yapılabilen larenks ve kalp damar cerrahisi ameliyatları yapıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, "‪Robotik cerrahi, dünyada her alanda kullanılmaktadır ve önemli bireysel sayılara ulaşması bizi mutlu etmektedir. Bu alanda, öncülük yapan başta Gökhan Koç olmak üzere tüm ekibi tebrik ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hastanede 2015 yılından bugüne kadar 210 hastanın ameliyatında kullanılan robotik cerrahi ile operasyonların büyük kesiler yerine küçük deliklerle gerçekleştirildiği, ameliyat sonrası kanama ve ağrının daha az olduğu ve hastaların günlük aktivitelerine daha çabuk döndüğü bildirildi.
Kaynak: AA