STK Temsilcileri Sarmalık Tütünle İlgili Bir Araya Geldi

Adıyaman Barosu öncülüğünde sarmalık tütünle alakalı düzenlenen toplantıda STK temsilcileri bir araya geldi.

STK Temsilcileri Sarmalık Tütünle İlgili Bir Araya Geldi
Bir otelin toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Adıyaman Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, Ticaret Borsası Başkanı Mahmut Fırat, Organize Sanayi Başkanı Kadir Çelenk, bazı siyasi parti başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Gerçekleştirilen toplantıda konuşan Baro Başkanı Mustafa Köroğlu, “Tüttün Adıyaman meselesidir. Bu mesele Adıyaman’da yaşayan herkesin ortak sorunudur” dedi.

Başkan Köroğlu, tütünle ilgili yasa eğer gerçekleşirse tütünün esrardan bir farkı olmayacağını tütün’ün taşınması, bulundurulması, esrarda uygulanan maddelerin tütünde de uygulanacağını iddia etti. Daha sonra konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu ise, tütünle ilgili TBMM Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekillerinden Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat ve Salih Fırat’ın Başbakan Binali Yıldırımla görüştüklerini dile getirdi. Başkan Kutlu, "Milletvekillerimiz Maliye Bakanıyla görüştüklerini yasal düzenleme konusunda mutabakata vardıklarını kesinlikle üreticiler aleyhine düzenlemenin olmayacağını para cezasının ve hapis cezasının çıkarılacağı konusunda mutabakata vardıklarını söylediler. Aynı zamanda Maliye Bakanının da konuyu başbakana arz edeceğini bunun neticesinde de basına açıklamaların yapılacağını belirtiler” ifadelerini kullandı.

Gerçekleştirilen toplantı daha sonra basına kapalı bir şekilde devam etti.
Kaynak: İHA