Şırnak'ta Girişimci Adaylarına Sertifika

Şırnak'ta, KOSGEB ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü desteğinde Şehri Nuh Derneği tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan 30 kişiye sertifika verildi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen törene, AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Kadırhan, KOSGEB Müdürü Eşref Çakan, AK Parti Gençlik Kolları ve Şehri Nuh Derneği Başkanı Resul Koluman ve kursiyerler katıldı.

Şehri Nuh Derneği Başkanı Koluman, törende yaptığı konuşmada, girişimcilik eğitiminin önemine değindi.

Mal ve hizmet üretebilmek için üretim faktörlerini bir araya getiren, kendi varlığını, vaktini, gayretini ve cesaretini kullanıp risk üstlenerek işe girişebilen kişilere girişimci denildiğini anımsatan Koluman, "Bir ülkenin ekonomik olarak kalkınması için emek, sermaye, toprak ve girişimci gibi üretim için gerekli faktörlere sahip olması gerekir. Bu üretim faktörlerinin her birisi önemlidir ama girişimci daha önemlidir. Çünkü emeği bir araya getiren de sermayeyi bulan da toprağı işleyen de girişimcidir." dedi.

AK Parti İl Başkanı Erkan da sertifika programlarının genç girişimcilerin motivasyonunu artırdığını söyledi.

Gençlerin hayallerinin desteklenmesinin önemine işaret eden Erkan, şöyle konuştu:

"Bugün tarım ve hayvancılıktaki destekler çok ciddi oranda ama istifade oranı çok düşük. Bu anlamda gençlerimizin proje geliştirme kabiliyetlerinin düşük olduğunu fark ediyoruz. Bu anlamda proje geliştirme ya da bir sinerji merkezi düşünebilir. Gençlerin yatırımlarını hayata geçirmek için çaba sarf edeceğiz."

Konuşmaların ardından girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan 30 girişimci adayına sertifikaları verildi.

Kaynak: AA