Siirt 355 Evler TOKİ Camisi İbadete Açıldı

Siirt'te, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Veysel Karani Mahallesi'nde inşa edilen bin 500 kişilik 355 Evler TOKİ Camisi törenle ibadete açıldı.

Vali Ali Fuat Atik, açılışta yaptığı konuşmada, camilerin Türk-İslam medeniyetinde çok önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Fethedilen yerlerde ilk inşa edilen yapıların camiler olduğunu ifade eden Atik, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz hicret edip Medine'ye geldiği zaman ilk önce yaptığı Mescid-i Nebevi'ydi. Buradan o dönemdeki yaşantıya, Mescid-i Nebevi'nin üstlenmiş olduğu role baktığımız zaman sadece bir ibadet merkezi değil, toplumsal meselelerin görüşüldüğü, devlet hayatının yürütüldüğü çok önemli vazifelerin bir arada görüldüğü bir mekandı."

Atik, camilerin sadece ibadet edilen yer olarak görülmesinin yanlış olduğuna dikkati çekti.

Camilerin aslında çok farklı anlamlar taşıdığını belirten Atik, "Biz çocukluğumuzdan beri ezan sesine alıştık. Ezan sesini duymadığımız zaman rahatsız oluruz. O duyduğumuz ezanlar bizlere insanlığımızı, vicdanımızı hatırlatır. Bunlar bizim kulaklarımıza nakşedilmiştir. Müslüman olan beldelerde camiler en önemli mimari eserlerdir." ifadelerini kullandı.

Müftü Faruk Arvas'ın yaptırdığı duanın ardından kurdele kesilerek caminin açılışı yapıldı.

Açılışa, Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, AK Parti İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA