Şehitkamil'de Şarkkaya Mahallesine Sosyal Tesis

Şehitmail ilçesi Yeni Şarkkaya Mahallesi’nde yapımına başlanan sosyal tesisin inşaat çalışmalarında sona gelindi. Tesis, önümüzdeki günlerde mahalle sakinlerinin hizmetine sunulacak.

Şehitkamil'de Şarkkaya Mahallesine Sosyal Tesis
Kırsal alandaki mahallelere önemli yatırımları peş peşe yapan Şehitkamil Belediyesi, son olarak Yeni Şarkkaya Mahallesi’nde sosyal tesis yatırımı gerçekleştirdi. İlçe genelindeki tüm mahallelere sosyal tesis yapımı konusunda söz veren Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sözünün gereği olarak geçtiğimiz aylarda Yeni Şarkkaya Mahallesi’nde sosyal tesis yapımını başlattı. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde ilerleyen sosyal tesis, bitme aşamasına geldi. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen sosyal tesis, mahalleli tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sosyal tesis inşaatı bitme aşamasında

Sosyal tesis yapımıyla ilgili değerlendirmede bulunan Yeni Şarkkaya Mahalle Muhtarı Şeref Parlak, yakından takip ettiği inşaat çalışmalarında sona gelindiğini ifade etti.

Muhtar Parlak, "Mahallemizde bir sosyal tesise ihtiyacımız vardı. Şehitkamil Belediye Başkanımız, mahallemizde sosyal tesis yapılması konusunda söz vermişti. Geçtiğimiz aylarda Şehitkamil Belediyemiz tarafından sosyal tesisin temeli atılmıştı. İnşaat çalışmaları çok hızlı bir şekilde ilerledi ve şuan sosyal tesisimiz artık bitme aşamasına geldi. Sosyal tesisimiz, bay-bayan taziye evi ve muhtarlık odasından oluşuyor. Bunun dışında mutfağı ve lavabosu da bulunuyor. Yapılan hizmetlerden memnunuz. Başkanımıza ve ekibine mahallemize yaptıkları hizmetlerden dolayı şahsım ve mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Tesisimizin sadece çevre düzenlemesi kaldı. İnşallah en kısa sürede çevre düzenlemesi de tamamlanarak, mahalle sakinlerimizin hizmetine sunulacak. Mahallemizin sosyal tesise ihtiyacı vardı. Çünkü mahallemizde herhangi bir ailemizin taziyesi olduğu zaman yer konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Belediyemiz, çadır gönderiyordu fakat kış aylarında soğuk oluyordu. Artık vatandaşlarımız bir taziyesi olduğu zaman misafirlerini bu sosyal tesiste ağırlayacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA