Putin'den Rus Enerji Haftası Forumu Mesajı

Rusya Devlet Başkanı Putin: 'Rus Enerji Haftası Forumu'nda dünya enerji piyasasının durumu derinlemesine ele alınacak' 'Dünya ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümesinin temelinde enerji güvenliği büyük önem taşımaktadır'.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da bugün başlayan "Rus Enerji Haftası Forumu"nda küresel enerji piyasasının durumunun derinlemesine ele alınacağını ifade etti.

Putin, Anadolu Ajansının medya sponsoru olduğu Rus Enerji Haftası Forumu katılımcılarına yönelik bir mesaj yayımladı.

Katılımcıların forumda Rus enerji sektörünü yakından tanıma şansı elde edeceğini ve küresel enerji piyasasının durumunun derinlemesine ele alınacağını belirten Putin, "Dünya ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyümesinin temelinde enerji güvenliği büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle Rusya da Avrasya enerji güvenliğinde önemli bir role sahiptir." değerlendirmesinde bulundu.

Putin, 4 gün sürecek forumda enerji verimliliği ve çevreci yeni teknolojilerin de ele alınacağına işaret ederek, "Umuyorum ki, katılımcılar uluslararası ortak bir enerji planının oluşturulmasına ön ayak olabileceklerdir." ifadesini kullandı.

Rus Enerji Haftası Forumu'na Gazprom, Lukoil, Novatek ve PDVSA gibi küresel enerji şirketlerinin üst yöneticilerinin yanı sıra Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü Genel Sekreteri Muhammed Barkindo da katılacak.

Etkinliğe, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Katar, Venezuela ve İran gibi ülkelerin enerji bakanlarının da katılması bekleniyor.

Kaynak: AA