Narlı Arıtma Tesisinin Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) tarafından Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi Narlı Bölgesi’ne inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisi’nin çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı.

Narlı Arıtma Tesisinin Çevre Düzenleme Çalışmaları Tamamlandı
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan Balıkesir Su ve Kanalizasyon idaresi (BASKİ) tarafından Edremit İlçesi Altınoluk Mahallesi Narlı Bölgesi’ne inşa edilen Atık Su Arıtma Tesisi’nin çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. 2016 yılı Mayıs ayında ihalesi yapılarak temelleri atılan tesis 22 Haziran 2017 tarihinde ise su almaya başlamıştı. 16.2 milyon liraya mal olan ve 40 bin kişilik arıtma tesisinde test ve deneme süreci ile birlikte yaz aylarında tüm fonksiyonları ile işletmede olan arıtma tesisinden beklenilen arıtılmış su kalitesi sağlandı.

Tesisin faaliyete geçmesiyle Mıhlı çayına arıtılmış, Su Kirliliği Yönetmeliği Alıcı Ortam Deşarj standartlarına uygun deşarj yapıldı. Vatandaşların fosseptiklerinden ücret ödeyerek vidanjörlerle atıksularını boşalttırma dönemi sona erdi. Vidanjörlerin kaçak olarak uygun olmayan yerlere boşaltmalarından kaynaklı çevre kirlenmesi önlendi.

Atıksu arıtma tesisinin inşaat sürecinin tamamlanması ile birlikte başlanılan çevre düzenleme çalışmalarında da son gelindi. Çalışma kapsamında 1.35 dekar (1350 m) rulo tabii çim, Havalandırma Havuzu üstü İdari Bina çevresi için terasa 1265 m sentetik çim yapıldı. Teras çevresi 170 m dekoratif panel çit ile çevrildi. Fidan dikim döneminde de tesis çevresine ve değişik yerlere çit fidanı ve peyzaj bitkileri dikilecek.
Kaynak: İHA